Datum: 19-05-2022 - 05:06
02
me
'20
Moedertje Groen organiseert: Noordwijks Kampioenschap Zonnebloem Groeien in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk..
Geschreven door Moedertje Groen

Moedertje Groen organiseert: Noordwijks Kampioenschap Zonnebloem Groeien.

Dit jaar organiseert Moedertje Groen, Tessa Yanover, voor het eerst in de gemeente Noordwijk, het Noordwijkse Kampioenschap Zonnebloem Groeien. Ze wil in deze rare (crisis)tijden een actie organiseren die leuk is voor mens én natuur. Tessa: “Laten we met ze alle zonnetjes verspreiden door heel de gemeente Noordwijk!”  Inwoners uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk mogen zich inschrijven. Voor 1 euro per stekje, kun je rond 10 mei een stekje ophalen bij Moedertje Groen...

en deze zelf planten en verzorgen in je eigen tuin of in een pot op het balkon. Op 1 augustus, in de zomer zal Moedertje Groen als jury langs komen bij de top 10 grootste zonnebloemen, de deelnemer met de grootste, hoogste, breedste zonnebloem wint de hoofdprijs: een duin/strand excursie met natuurgids Moedertje Groen voor maximaal 15 personen.

Hoe werkt het?
* Iedereen mag deelnemen, kinderen, ouderen, je straat, daag je familie uit, bedrijven, scholen, wijkvereniging, ect. 
* Je mag ook een stekje cadeau doen aan iemand anders die het leuk vindt deel te nemen. 
* Vul het contact formulier op de website (klik hier). Vul je naam + adres + aantal stekjes
* Inschrijven en stekjes ophalen kan tot 1 juni . Zodra de zaden ontkiemt zijn en groot genoeg zijn om te planten ontvang je bericht.
* Alleen zaden opgekweekt door Moedertje Groen van hetzelfde soort mogen meedoen aan deze actie.
* VOL = VOL maximaal 500 deelnemers.

Prijsuitreiking
* Stuur een duidelijke, mooie foto van jouw bloeiende zonnebloem met overzichtelijk meetlint vóór 1 augustus op via e-mail.
* De uitslag wordt bekend gemaakt op 1 augustus 2020.
* Moedertje Groen zal komt langs bij de top 10 grootste/hoogste zonnebloemen
* Indien meerdere bloemen dezelfde lengte hebben wordt er een winnaar geloot.
* Moedertje Groen zal 3 winnaars bekend maken, de hoofdprijs is een interactieve excursie voor maximaal 15 personen (leuk als bedrijfsuitje of familiefeestje)

Note:
Om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen wordt er gespeeld met hetzelfde biologische bloemenzaad. Moedertje Groen kweekt de zaadjes op, zodat ze niet worden opgegeten door vogels of muisjes en iedereen dezelfde start kan maken. Na inschrijving ontvang je de locatie waar je jouw eigen stekje kan ophalen en dan… planten maar, water geven en groeien!