Datum: 25-05-2020 - 20:48
    
02
me
'20
Aanvragen in coronatijd voor gesprek in veilige ontmoetingsplaats 'de Babbelbus’ nu al enorm.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Aanvragen in coronatijd voor gesprek in veilige ontmoetingsplaats 'de Babbelbus’ nu al enorm.

Vandaag gaat hij pas voor het eerst rijden, maar de aanvragen door de mond op mond reclame zijn al enorm volgens de Noordwijkerhoutse rittenplanner Ron Kortekaas bij A-tax De Vries. Het taxibedrijf uit Hillegom verzorgt de regiotaxi in het gebied Holland Rijnland en heeft veel contracten voor leerlingenvervoer in het speciaal onderwijs. "Veel daarvan ligt helaas nu door de coronacrisis stil en voor al die mensen die wij normaal vervoeren...

en die het nu moeilijk hebben en vaak geïsoleerd zijn, wilden wij iets terugdoen" geeft Ron aan. Het idee ontstond voor een veilige ontmoetingsplaats 'de Babbelbus’, deze bus werd voorzien van een wand van hout en plexiglas in het midden. De Babbelbus kan dan bijvoorbeeld voor de deur van een verzorgingstehuis parkeren en waarna ouderen, al of niet met rolstoel, aan de ene kant kunnen plaatsnemen en het bezoek aan de andere kant van de goed geluid doorlatende plexiglaswand.

Zo kunnen mensen die hun partner, vriend, kind of kleinkind al lang niet gezien hebben, toch weer even met elkaar praten en van dichtbij zien. Deze dienst wordt belangeloos ter beschikking gesteld door de A-Tax Groep, deze is voor iedereen (waaronder zeker voor bewoners van zorginstellingen) beschikbaar en is rolstoel toegankelijk. 

Het gebruik van de Babbelbus is gratis en een echte tijdlimiet voor de gesprekken is er niet, maar er zijn natuurlijk wel meer mensen die er graag gebruik van willen maken. Mensen die 'de Babbelbus' ook in de gemeente Noordwijk willen gebruiken, kunnen dat aanvragen bij A-tax op telefoonnummer 088-8007800.

Foto's PR.