Datum: 04-06-2020 - 09:21
28
apr
'20
Kinderen groep 8 Egelantier schrijven verhalenbundel '75 jaar Vrijheid' voor gasten Zonnebloem afd. De Zilk.
Geschreven door Zonnebloem De Zilk

Kinderen groep 8 Egelantier schrijven verhalenbundel '75 jaar Vrijheid' voor gasten Zonnebloem afd. De Zilk.

Deze week worden de gasten van de Zonnebloem, afd. de Zilk, verrast met een leuke attentie. Door het coronavirus kunnen de vrijwilligers hun gasten niet meer bezoeken, daarom heeft het bestuur al een aantal acties bedacht om toch even contact met de gasten te hebben. Tot nu toe hebben de gasten een bakje blauwe druifjes gekregen en met Pasen lekkere paaseitjes met een puzzelblad...

Dit keer hebben we de leerkrachten van groep 8 van de Egelantierschool gevraagd of zij de leerlingen opdracht wilden geven een gedichtje of een verhaal te schrijven over “Bevrijding” of over “Vrijheid”. In het kader van '75 jaar Vrijheid' spreekt dat ons allemaal erg aan. Ook het woord “Vrijheid” komt nu veel dichter bij dan we ooit hadden verwacht. 

De leerlingen hebben erg hun best gedaan, zodat wij hun werk hebben verzameld in een verhalenbundel. De gasten van de Zonnebloem ontvangen deze bundel met de vraag of zij alles, misschien wel twee keer, willen doorlezen. Daarna kunnen zij drie werkjes die hen het meest aanspreken noteren. Alle leerlingen ontvangen van de Zonnebloem een traktatie en de drie winnaars iets extra’s!

Dan kunnen de gasten, als zij dat willen, ook zélf iets schrijven over hun eigen bevrijdingsherinneringen en/of wat vrijheid voor hen betekent. Deze verhalen kunnen dan weer aan de leerlingen van groep 8 worden voorgelezen. Naast de verhalenbundel krijgen de gasten een doosje met zaadjes van “Vergeet mij nietjes”. Wij noemen ze nu even “Vergeet-elkaar-nietjes”, want onze gasten worden in deze moeilijke tijd zeker niet vergeten!

Foto's Zonnebloem De Zilk.