Datum: 04-06-2020 - 10:30
28
apr
'20
Aanleg Noordelijke Randweg Voorhout en fietsbrug Haarlemmertrekvaart-Leidsevaart in Noordwijkerhout gaat een jaar langer duren.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Auto klapt tegen Fagelbrug en boom op de Leidsevaart, bestuurder gewond. (foto's)

Op de Leidsevaart tussen Noordwijk en Noordwijkerhout heeft dinsdagochtend 28 april een eenzijdig auto ongeval plaatsgevonden. Een wagen komende vanuit de richting van Noordwijkerhout botste met volle vaart tegen de leuning van de Fagelbrug, raakte van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. De aanrijding gebeurde even voor vijf uur in de ochtend. De politie werd samen met een ambulance ter plaatse gestuurd. ...

Ook brandweer Noordwijk en een Officier van Dienst werden met spoed opgeroepen. Hulpdiensten ontfermden zich over de bestuurder die alleen in het voertuig zat. Uiteindelijk werd de inzittende met spoed naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, welk letsel het slachtoffer heeft opgelopen is niet bekend. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is ook onduidelijk. De auto heeft zoveel schade opgelopen dat het voertuig hoogstwaarschijnlijk total loss.

De bestuurder mag van geluk spreken dat de auto op de weg is gebleven in plaats van in het water, dan waren de gevolgen vele malen ernstiger. Vanwege het ongeval moest de weg worden afgezet, fietsers en brommerrijders mochten wel door al was het soms wat krap. Een bergingsbedrijf heeft de wagen van de boom getrokken en opgetakeld. Vervolgens werd het voertuig afgesleept en meegenomen. Rond half zeven werd de Leidsevaart weer vrijgegeven.

Foto's BON.