Datum: 26-10-2021 - 23:19
27
apr
'20
Noordwijkerhout viert zonnige K(W)oningsdag 2020 thuis.(foto's + filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhout viert zonnige K(W)oningsdag 2020 thuis. (foto's + filmpje)

De Oranjevereniging Noordwijkerhout vroeg aan alle inwoners om vandaag vanaf zonsopgang de Nederlandse vlag met oranje wimpel uit te hangen. Natuurlijk voor de jarige Koning maar ook als blijk van betrokkenheid met elkaar en daar werd natuurlijk goed gehoor aangegeven (zie foto's). Vervolgens werd de oproep gedaan aan muzikanten om klokslag 10.00 uur...

,na het luiden van de kerkklokken, het 1ste en 6de couplet van het Wilhelmus (op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar) in de buitenlucht te spelen. Alle inwoners van Noordwijkerhout konden zo onder begeleiding van deze muzikale klanken vanuit de deuropening of balkon het Wilhelmus meezingen.

De redactie van BON gokte er op dat het Wilhelmus rondom de Witte Kerk spelend of zingend wel te horen zou zijn. En ja hoor, we konden op de Steeg zelfs een heuse trompettist scoren. Geordie Bregman van de kaasboer uit Stompwijk had zijn trompet meegenomen en klokslag 10.00 uur speelde hij het Wilhelmus. Zie het filmpje bij het vorige nieuwsitem.

De trompet, een cornet, heeft ook nog eens een bijzonder verhaal, hij is rond de 90 jaar oud en destijds helemaal met de handgemaakt in Den Haag. Geordie speelt regelmatig bij muziekuitvoeringen in de kerk van Stompwijk en daar kreeg hij van een kerkganger deze bijzondere trompet aangeboden om op te spelen. In het begin van dit jaar overleed deze oudere man en Geordie heeft toen tijdens de uitvaartdienst speciaal voor deze man op zijn 90 jaar trompet gespeeld.

In de tuin van de Witte Kerk stopte Aad van Ruiten even met het water geven van de vele bloemen die hij ook dit jaar daar weer heeft neergezet en zong hij het Wilhelmus mee. Aad namens heel Noordwijkerhout 'bedankt voor die bloemen' die ieder jaar ons dorp weer het 'Hart van de Bollenstreek' maken! (zie foto's) 

In de ochtend en in de middag werden er wat gepaste activiteiten georganiseerd in verschillende straten van ons dorp, kinderen konden traditionele spelletjes doen waarbij de ouders op minimaal gewenste 1,5 meter vanuit hun tuin toekeken. In de middag waren er een aantal straatbingo's, waarbij de gezinnen vanuit hun eigen tuin of balkon hun bingokaarten probeerden vol te krijgen.

Op de Meander stond drie hoog een DJ op verzoek gezellige muziek te draaien en was het met het zonnetje erbij goed toeven voor de bewoners op de balkons (zie foto's en filmpje hieronder). Om 16.00 uur was het tijd voor de 'Nationale Toost' en zijn we benieuwd naar de foto's en filmpjes die op de Oranjevereniging en op BON afkomen maar daar later meer over.

Foto's + filmpje ochtend en middag BON.