Datum: 04-06-2020 - 11:03
27
apr
'20
Verslag K(W)oningsdag 2020: Geordie speelt op 90 jaar oude trompet het Wilhelmus bij de Witte Kerk inNoordwijkerhout. (foto's + 3 Wilhelmus-filmpjes)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Verslag K(W)oningsdag 2020: Geordie speelt op 90 jaar oude trompet het Wilhelmus bij de Witte Kerk . (foto's + 7 Wilhelmus-filmpjes)

De Oranjevereniging Noordwijkerhout vroeg aan alle inwoners om vandaag vanaf zonsopgang de Nederlandse vlag met oranje wimpel uit te hangen. Natuurlijk voor de jarige Koning maar ook als blijk van betrokkenheid met elkaar en daar werd natuurlijk goed gehoor aangegeven (zie foto's). Vervolgens werd de oproep gedaan aan muzikanten om klokslag 10.00 uur...

,na het luiden van de kerkklokken, het 1ste en 6de couplet van het Wilhelmus (op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar) in de buitenlucht te spelen. Alle inwoners van Noordwijkerhout konden zo onder begeleiding van deze muzikale klanken vanuit de deuropening of balkon het Wilhelmus meezingen.

De redactie van BON gokte er op dat het Wilhelmus rondom de Witte Kerk spelend of zingend wel te horen zou zijn. En ja hoor, we konden op de Steeg zelfs een heuse trompettist scoren. Geordie Bregman van de kaasboer uit Stompwijk had zijn trompet meegenomen en klokslag 10.00 uur speelde hij het Wilhelmus. Zie het filmpje onderaan deze pagina.

De trompet, een cornet, heeft ook nog eens een bijzonder verhaal, hij is rond de 90 jaar oud en destijds helemaal met de handgemaakt in Den Haag. Geordie speelt regelmatig bij muziekuitvoeringen in de kerk van Stompwijk en daar kreeg hij van een kerkganger deze bijzondere trompet aangeboden om op te spelen. In het begin van dit jaar overleed deze oudere man en Geordie heeft toen tijdens de uitvaartdienst speciaal voor deze man op zijn 90 jaar trompet gespeeld.

In de tuin van de Witte Kerk stopte Aad van Ruiten even met het water geven van de vele bloemen die hij ook dit jaar daar weer heeft neergezet en zong hij het Wilhelmus mee. Aad namens heel Noordwijkerhout 'bedankt voor die bloemen' die ieder jaar ons dorp weer het 'Hart van de Bollenstreek' maken! (zie foto's)

Via Facebook zagen we dat er nog meer muzikanten het Wilhelmus hebben gespeeld, klik op de link voor het filmpje.

* Pa en kinderen familie de Winter: Klik hier.

* Kinderen familie Wijnands: Klik hier.

Opa Ron en kleinkind Bas: klik hier.

Woonlocatie Philadelphia: klik hier.

* Wim in De Zilk: klik hier.

Stan Romijn op gitaar: klik hier.