Datum: 23-09-2023 - 04:08
26
apr
'20
Koningsdag wordt Woningsdag…in Noordwijkerhout.
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Koningsdag wordt Woningsdag met een aangepast programma. (filmpje)

Oranjevereniging Noordwijkerhout is op zoek gegaan naar een waardige, veilige alternatieve invulling voor Koningsdag 2020. Een Koningsdag welke in het teken zal staan van saamhorigheid. In samenwerking met de landelijke Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen hebben we het volgende programma voor u samengesteld. Verander de voorzijde van je woning in een speciale Woningsdag-woning, speel een golfwedstrijd in je achtertuin, geef een Koningspop waardig optreden in je voortuin...

speel met het gezin bingo of speel een potje klaverjassen. De activiteiten die op Koningsdag niet plaats kunnen vinden spelen we gewoon op Woningsdag. Hoe jij dat doet? Laat het ons weten. Maak een foto of filmpje en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óp 27 april. Onder de leukste inzendingen verloten we 5 bloemenbonnen.

W(K)oningsdag 2020

06.19 uur - Vlagvertoon
Wij verzoeken u om vanaf zonsopgang de Nederlandse vlag met oranje wimpel uit te hangen, voor de Koning maar ook als blijk van betrokkenheid met elkaar. Onder de vroege vlaggers worden 5 tegoedbonnen voor een taart verloot. Bent u de gelukkige dan ontvangt u de bon op 27 april in uw brievenbus.

09.45 - 10.00 uur Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen 

10.00 uur - Nationale Aubade
Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het 1ste en 6de couplet van het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest óf met een van onze plaatselijke muzikanten. Het zou leuk zijn als Noordwijkerhoutse muzikanten die het Wilhelmus kunnen spelen dit willen doen middels een optreden in de openlucht. Alle inwoners van Noordwijkerhout kunnen dan vanuit de deuropening of balkon meezingen. Natuurlijk houden we ons aan de regels van het RIVM.

10.00 - 18.00 uur - Digitale kleedjesmarkt
De uitwerking is nog in ontwikkeling. Maar de laatst bekende informatie hierover kunt u op onze site www.ovnwh.nl vinden.

11.00 uur - Compilatie Koningsdag
Op de televisie zend de NOS beelden van Koningsdag van voorgaande jaren uit.

13.00 uur - Overhandiging bundel ‘Koningsbrieven’ - Vertel het de Koning
Kinderen van Nederland schrijven aan en tekenen voor de Koning. In maximaal 15 regels schrijven of tekenen kinderen hun verhaal, hun ervaring over de coronacrisis. Over de tijd dat ze thuis moesten zijn, hoorden over mensen die ziek waren, niet naar school mochten, papa of mama die thuis moest blijven of juist heel veel moest werken. Wil jij ook een brief of tekening aan de Koning sturen? Doe dit dan voor 22 april a.s.! Kijk op voor meer informatie op www.ovnwh.nl 

15.00 uur - Zingen voor saamhorigheid; tegen het eenzaamheidsvirus.
Artiesten treden in heel Nederland solo op voor verzorgingstehuizen; onder leiding van Ali B. Dit initiatief komt vanuit de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.

16.00 uur Nationale Toost
In deze moeilijke tijd, waar het nieuws vrijwel louter bestaat uit akelige berichten, is het vooral óók belangrijk positieve elementen te benoemen en samen mooie momenten te creëren. Omzien naar elkaar. Niemand eenzaam, omdat we samen inderdaad het ‘eenzaamheidsvirus’ kunnen bestrijden.

Daarom wordt de Nationale Toost, op Koningsdag, in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen … op de gezondheid van iedereen. In huis, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!

De Oranjevereniging is benieuwd naar jullie toost-moment. Maak een foto of filmpje en mail die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De leukste inzendingen worden op onze site en op Blik Op Noordwijkerhout geplaatst. Onder de leukste inzendingen worden 5 tegoedbonnen van een slijterij verloot.

Met het inzenden van foto's of filmpjes geeft u toestemming om deze te gebruiken. Voor meer informatie gaan naar www.ovnwh.nl.