Datum: 25-05-2020 - 19:31
    
23
apr
'20
Wethouder Henri de Jong legt per direct zijn wethouderschap neer in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Burgemeester Wendy Verkleij pleit voor brede maatschappelijke coalitie bij Noordwijk OpenUp.

Hoe leven we in onze gemeente met corona juist als we de komende periode stapje voor stapje proberen te normaliseren? Burgemeester Verkleij smeedt een brede maatschappelijke coalitie om daarover het gesprek met elkaar aan te gaan. Samen maken we Noordwijk ten voeten uit. Corona is een blijvertje. We moeten echt nog lang met het virus rekening mee houden. Tegelijkertijd maakt Nederland zich op voor een nieuwe fase. De voorzichtige en intelligente Noordwijk OpenUp...

Het nieuwe normaal
Ook Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk gaan aan voorzichtig terug naar een ‘nieuw normaal’. We noemen dat ook wel eens de anderhalvemetersamenleving. Hoe gaat dat? Inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisatie en verenigingen zullen daar met elkaar mee aan de slag gaan.

Met elkaar het gesprek voeren
Burgemeester Wendy Verkleij formeert een brede maatschappelijke coalitie om daarover met elkaar het gesprek aan te gaan. Met vertegenwoordigers uit alle maatschappelijke sectoren. De eerste, digitale bijeenkomst wordt eind april gehouden. De aanpak past bij gemeentelijke devies. Samen maken we Noordwijk.

Noordwijk OpenUp
Het doel. Regelmatig overleg met vertegenwoordigers uit de sectoren om 360 graden beeld te hebben van effect van corona op hun doen en laten. Tegen welke problemen en uitdagingen zij aan lopen. Hoe zijn met elkaar de weg omhoog kunnen te vinden. Hoe zij elkaar daarbij kunnen helpen.

Agenda met elkaar bepalen
Binnen de coalitie kunnen partijen elkaar vroegtijdig informeren. Klankborden, tips uitwisselen en elkaar om raad vragen. Maar ook elkaar helpen het brede plaatje blijven zien. Wellicht kunnen er afspraken gemaakt om met elkaar de komende periode zo goed mogelijk door te komen.