Datum: 02-10-2023 - 21:01
23
apr
'20
Vier thuis mee: 4 mei herdenking in 'Geloof Hoop en Liefde' in De Zilk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Vier thuis mee: 4 mei herdenking in 'Geloof Hoop en Liefde'.

De gemeente Noordwijk heeft ingestemd om het hart van Geloof Hoop en Liefde bij de Heilig Hartkerk in de Zilk als tijdelijk monument aan te merken. In verbondenheid met degene die zich hebben ingezet, en nog steeds inzetten voor onze vrijheid herdenken we samen, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen...

juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om naar elkaar om te zien.

Herdenking
In Nederland herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid leven. In 2020 zal de invulling vanwege het coronavirus anders zijn dan gewend.

Kranslegging
Op 4 mei zal burgemeester Verkleij namens het college van B&W Noordwijk, een krans leggen bij ons monument in De Zilk. Het tijdstip wordt niet bekend gemaakt.

Op een ander tijdstip die dag, zal Ruud en Bep van Haarlem uit de Zilk, een krans leggen namens LC en parochianen van de Heilig Hartkerk. Uw persoonlijk eerbetoon en bloemen wordt door de overheid sterk ontraden.

- De Heilig Hartkerk is op 4 mei open voor uw persoonlijk gebed en gedenken tot 21.00 uur.

- Voorafgaande aan de 2 minuten stilte klinkt vanuit de kerktoren het Signaal Taptoe, waarna om 20.00 uur de kerkklokken luiden.

Vertel vanavond uw verhalen
Hoe de oorlog is verdwenen,
En herhaal ze honderd malen
Alle malen zal ik wenen.

Foto BON.