23
apr
'20
Kleynkoor Academy Noordwijk: Landelijke kinderaubade op 5 mei om 09.00 uur.
Geschreven door Kinder Kleynkoor
Foto's Redactie BON

Kleynkoor Academy: Landelijke kinderaubade op 5 mei om 09.00 uur.

Dinsdag 5 mei vieren we in Nederland 75 jaar Vrijheid. Een dag die landelijk groots gevierd zou worden, maar door coronamaatregelen zijn vrijwel alle  Bevrijdingsfeesten inmiddels geannuleerd.  Kleynkoor Academy uit Noordwijk heeft speciaal voor kinderen iets feestelijks bedacht om deze bijzondere Bevrijdingsdag toch samen te kunnen vieren: alle kinderen van Nederland kunnen op 5 mei meedoen met de Landelijke Kinderaubade....

Wat is de bedoeling?
Herma van Piekeren en Chantal van der Klugt van Kleynkoor Academy: “Ondanks alle teleurstellingen, verdriet en zorgen rondom het Coronavirus blijven we dankbaar dat wij hier in Vrijheid leven. Tijdens de Landelijke Kinderaubade staan we samen even stil bij de betekenis van vrijheid en vieren we dat we mogen zingen en dansen met elkaar.

Dat doen we door op Bevrijdingsdag om 9 uur met alle kinderen van Nederland tegelijk het Kinderbevrijdingslied te zingen. Dat doet iedereen vanaf zijn/haar eigen plek: dat kan vanaf het balkon, voordeur, tuin of in de straat. Een aubade waarin Vrijheid gevierd wordt met elkaar, op gepaste afstand.”

Kinderbevrijdingslied
Het Kinderbevrijdingslied (zie onder aan de pagina) is door Kleynkoor Academy speciaal voor ‘75 jaar Vrijheid’ geschreven en is te vinden via o.a. Spotify, iTunes en YouTube. Alle informatie over het lied, de makers en de uitvoerders is te vinden op www.kleynkoor.academy/kinderbevrijdingslied. Ook is via de site de bladmuziek te downloaden, zodat ook kinderen met hun muziekinstrument het lied mee kunnen spelen. 

Er is sinds de lancering op 28 maart veel interesse voor het Kinderbevrijdingslied. Scholen nemen het op in hun online lesprogramma, het staat in de basisschoolmethode Eigenwijs en nationale radiozenders draaien het lied. Graag vragen we of jullie willen helpen bij het delen van het Kinderbevrijdingslied met heel Nederland. Alvast dank daarvoor!

Aubade, wat is dat eigenlijk?
Een aubade (uit het Frans: aube = morgen) is een rituele opvoering van een muziek- of zangstuk, dat plaatsvindt in de morgen. De uitvoering is openbaar en in de openlucht. Vroeger was het een manier om je geliefde zingend te verleiden, dat heet hofmakerij, denk aan een schone ridder of een troubadour die zijn geliefde toezong. 

Kleynkoor Academy streeft ernaar dat tijdens deze Landelijke Kinderaubade om 9 uur in heel Nederland de klanken van het Kinderbevrijdingslied te horen zullen zijn. “Een fijn positief geluid namens alle kinderen van Nederland in deze spannende tijd. Uiteraard mogen vaders, moeders, opa’s en oma’s ook best mee zingen”, aldus Van Piekeren.

Voor vragen, bel ons gerust!
Met vriendelijke groet,
Namens Stichting Kleynkoor Academy

Foto's PR.