Datum: 27-09-2022 - 00:19
8 aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

21
apr
'20
Inkoopactie gemeente Noordwijk om jouw woning duurzaam te maken.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Inkoopactie gemeente Noordwijk om jouw woning duurzaam te maken.

‘Winst uit je woning’ start samen met gemeente Noordwijk een grootschalige inkoopactie voor het verduurzamen van koopwoningen in onze gemeente. Woningeigenaren in Noordwijk kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. De gemeente organiseert de actie in samenwerking met intermediair ‘Winst uit je woning’....

Door de vraag binnen onze gemeente te bundelen koopt ‘Winst uit je woning’ voor alle deelnemers tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in. Daar komt bij dat voor isolatiemaatregelen 20% subsidie beschikbaar is.

Voor wie is de actie?
Alle woningeigenaren met een grondgebonden woning in Noordwijk kunnen zich tot 31 juli 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie op www.winstuitjewoning.nl/noordwijk Appartementen en flats vallen niet onder de actie. Het gaat om zogenaamde grondgebonden woningen. Met deze actie helpt de gemeente woningeigenaren met het verlagen van de energielasten én het terugdringen van de CO2 emissie.

Advies en uitvoering in tijden van corona
Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven kunnen veilig doorwerken de komende periode. De adviseurs en uitvoerders houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Een adviseur is voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en in de kruipruimte (voor de vloer) aan het werk. Ook het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie gebeurt vrijwel volledig buiten. Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte van uw woning. De uitvoerder komt slechts minimaal in uw woning. Overleg vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Indien gewenst kunnen de klussen ook over enkele maanden worden ingepland.

Geen elektriciteitsrekening meer met zonnepanelen
Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen loont voor alle woningeigenaren. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Bovendien ontvangt iedereen ongeveer 20% van de aanschafprijs terug van de Belastingdienst. Door verbeterde techniek en lagere prijzen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 tot 8 jaar. Daarna profiteren inwoners nog ruim 20 jaar van gratis groene stroom van hun eigen dak.

Lagere energielasten met isolatie
Vaak zijn woningen die voor 1976 zijn gebouwd niet of slecht geïsoleerd. Dit gebrek aan isolatie kost de eigenaren van deze woningen onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. En met vloerisolatie en isolatieglas besparen woningeigenaren op hun energierekening en maken zij hun huis een stuk comfortabeler. Een onafhankelijk adviseur controleert elke woning én helpt inwoners keuzes te maken voor het juiste isolatietype.

Gemiddeld 20% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen
Woningeigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid eenmalig rond de 20% subsidie krijgen middels de SEEH-subsidie. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen. Deelnemers worden zo veel mogelijk ‘ontzorgd’ met de subsidieaanvraag.

Meer comfort en lagere lasten door waterzijdig inregelen van de cv
De meeste radiatoren in de huizen zijn slecht afgesteld. Hierdoor worden sommige kamers snel heet en andere traag warm. Daarnaast verbruikt een slecht afgesteld systeem vaak veel meer gas. Lokale installateurs zijn beschikbaar om cv-systemen optimaal in te regelen. De inkoopactie biedt ook ‘doe-het-zelf kits’ voor de handige klusser.

Aanmelden en/of vragen?
Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl. Voor vragen kunnen woningeigenaren bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: +31 (0)23 58 36 936. Na aanmelding voor de gezamenlijke inkoopactie ontvangen geïnteresseerden toegang tot een online informatievideo. In deze video geven experts toelichting op de actie.

Geef je op voor nieuwsbrief duurzaamheid
Ook op de hoogte blijven van alle mogelijkheden en acties rondom duurzaamheid in onze gemeente. Geef je op voor de nieuwsbrief: Duurzaam Noordwijk. Dan ontvang je in ieder geval elk kwartaal het laatste nieuws in jouw mailbox.