Datum: 21-09-2020 - 17:35
16
apr
'20
Noordwijkerhout pakt flink uit voor de Hart van Nederland-drone 'Boodschap tegen corona'. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhout pakt flink uit voor de Hart van Nederland-drone 'Boodschap tegen corona'. (Update foto's+filmpje+uitzending gemist)

De speciale Hart van Nederland-drone 'Boodschap tegen corona' die sinds begin april succesvol in de lucht boven Nederland te zien is, vloog woensdag 15 april boven ons eigen dorp Noordwijkerhout (en omgeving). Nou ja eeuuh laten we het zo zeggen, de drone werd gebruikt voor het buitengebied 'de bloembollenvelden' en binnen de bebouwde kom werd er een camera gebruikt op een hele lange stok.... 

Maar goed, de beelden zullen er waarschijnlijk niet minder om zijn, zeker omdat een bijzonder creatief Noordwijkerhout uitgepakt had voor de komst van de drone....

De opnames voor Hart van Nederland hebben als thema 'Boodschap tegen corona'. Dorpsgenoten konden boodschappen voor dierbaren ten toon spreiden die we door de uitbraak van het coronavirus nu even niet kunnen vasthouden en knuffelen, maar ook steunbetuigingen geven voor de mensen in de zorg of gewoon voor familie, vrienden en anderen.

De oproep van Hart van Nederland op Blik Op Noordwijkerhout was niet tegen dovemansoren gezegd, heel veel gezinnen, buren, bedrijven en organisaties lieten zich van hun meest creatieve kant zien om zo gefilmd te worden en vanavond om 22.30 uur op televisie te verschijnen bij Hart van Nederland op SBS6 (later kunt u terugkijken op BON).

De dag begon voor BON vroeg in de morgen op de prachtige bloembollenvelden bij de 110-jarige JUB-Holland aan de rand van Mossenest 2. Daar mochten vrijwilligers van Stichting Met je Hart maar liefst 120 emmers met tulpen gratis plukken, om daarmee later op het plein voor Munnekeweij hun logo met drie harten in beeld te brengen.

Ook Munnekeweij zelf had op hun dakterras uitgepakt met tulpen. U kunt foto's van o.a. Met je Hart, Munnekeweij, bij de Witte Kerk, Centurio, de Van Dam Fietsen op het Landbouwplein en van nog veel meer Noordwijkerhouters in de fotogalerij bekijken.

Programmamakers van Hart van Nederland gaven aan dat door het grote aanbod in Noordwijkerhout, ze niet alles konden filmen maar ze bedankten wel alle deelnemers heel hartelijk: "U heeft Noordwijkerhout heel goed op de kaart gezet". In de uitzending van vanavond kunt het resultaat van de opnames zien.

Foto's BON. Klik hier voor uitzending gemist. Filmpje: Samen Sterk Met Je Hart bij Woonzorgcentrum Munnekeweij in Noordwijkerhout.