16
apr
'20
Bewoners Munnekeweij ontvangen bezoek van familieleden via een hoogwerker in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Bewoners Munnekeweij ontvangen bezoek van familieleden via een hoogwerker. (update: foto's+filmpje)

Op 19 maart maakte premier Rutte bekend dat in verband met het coronavirus, de kwetsbare ouderen in de verzorgingstehuizen voor hun veiligheid geen bezoek meer mogen ontvangen. De bewoners krijgen dus al weken geen kinderen en kleinkinderen en verdere familie meer op bezoek en dat is toch een heel triest gebeuren voor iedereen. Gelukkig worden er sinds kort allerlei initiatieven ontplooit om op een veilige manier de bewoners bezoek te laten krijgen...

Zo is onder andere Woonzorgcentrum Munnekeweij druk bezig om een bezoekruimte met een raam in het midden te creëren, zodat bewoners en familie elkaar toch op een veilige manier kunnen ontmoeten. Dit zal waarschijnlijk in de loop van volgende week gerealiseerd kunnen worden, maar er kon in overleg met Munnekeweij vandaag ook nog een ander bezoekersinitiatief plaatsvinden. 

De heer Wally Rodenburg heeft een hoogwerker bij de firma Warmerdam kunnen regelen en zo konden vandaag tien bewoners op hoogte via het balkon of raam, maar natuurlijk wel op veilige afstand, na lange tijd weer even familieleden zien en spreken. Een heel mooi initiatief en hopelijk kan dat vanaf volgende week een vervolg krijgen in een voor iedereen veilige ontmoetingsruimte.

Foto's met logo BON en foto's zonder PR. Filmpje: Samen Sterk Met Je Hart bij Woonzorgcentrum Munnekeweij in Noordwijkerhout.