Datum: 18-01-2022 - 17:04
12
apr
'20
Dominee en diaken verzorgen oecumenische mini-Paasopenlucht- viering en burgemeester leest gedicht voor bij Munnekeweij. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Dominee en diaken verzorgen oecumenische mini-Paasopenlucht- viering en burgemeester leest gedicht voor bij Munnekeweij. (foto's + uitzending viering)

In deze moeilijke tijden van de coronacrisis waardoor vooral veel ouderen aan huis gebonden zijn, ontstaan er toch ook weer mooie initiatieven. Zo pakte Wally Rodenburg het idee op om een mini-openluchtviering te organiseren tijdens dit Paasweekend voor de bewoners van Munnekeweij. Normaal gesproken worden er met Pasen natuurlijk kerkelijke vieringen....

verzorgd in het woonzorgcentrum en in de kerken, maar dat kan helaas op dit moment niet in deze tijd van de coronacrisis.

Aan de dominee Esmeralda Mandemaker en diaken Jan Lambrechts werd gevraagd om de mini-openluchtviering te verzorgen en dat wilden zij graag doen en spraken de bewoners met een passende Paasboodschap toe. De Paasviering werd twee keer gedaan, de eerste voor de ingang op het plein voor de Munnekeweij, hierdoor konden bewoners rondom het plein van het Forum de viering op gepaste afstand ook volgen vanaf hun balkon.  

Vervolgens werd het programma van de viering ook aan de kant van de Robijnstaete op het dakterras verzorgd, voor alle bewoners aan die kant van Munnekeweij en Robijnstaete. Ook burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk sprak op deze zonnige zondagmorgen een bemoedigend woordje voor alle ouderen van Noordwijkerhout, zij wilde daarmee een hart onder de riem steken in deze vooral voor hun moeilijke tijd.

De burgemeester las ook nog een mooi gedicht voor van Toon Hermans. En als toetje van de mini-Paasopenluchtviering was er een mini-optreden door Piet Duivenvoorden (de Ket) op de accordeon en met zang van Theo Hoogervorst van Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout met gezellige Hollandse meezingers.

Een woord van dank voor deze mooie mini-Paasopenluchtviering gaat naar organisator Wally Rodenburg, dominee Esmeralda Mandemaker, diaken Jan Lambrechts, burgemeester Wendy Verkleij en John van den Oever, Richard Vink en Stefan van der Slot voor het verzorgen van het geluid.

Foto's BON. Hieronder ook de video-opname (Arco Mandemaker) van de viering.