Datum: 10-08-2020 - 07:36
10
apr
'20
Explosievenverkenningseenheid opgeroepen voor vondst kogel en mogelijk ander explosief in sloot op de Schelftweg in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Explosievenverkenningseenheid opgeroepen voor vondst kogel en mogelijk ander explosief in sloot op de Schelftweg. (foto's)

Drie jeugdige Noordwijkerhouters, Mexx en Kenzo Duindam en Jayden Stevens, waren vrijdagmiddag het populaire 'vissen met een magneet' aan het beoefenen in de sloot achter de Schelftweg. Op een gegeven moment hadden ze (Mexx) beet en werd er een heuse kogel van een vuurwapen opgevist en vervolgens was het opnieuw raak en zat er een redelijk zwaar ijzeren....

voorwerp aan de magneet. De jongens waren beducht voor de gevaren van de mogelijke vangsten uit de sloot en belden de politie om het mogelijk gevaarlijke voorwerp een explosief zou kunnen zijn.

De motoragent die als eerste ter plaatse was kon op het mogelijke gevaar geen antwoord geven en waarschuwde de Explosievenverkenningseenheid van de politie. De twee leden van de TEV haalde de vangst met de magneet van de jongens uit het water en onderzochten door middel van het schoonmaken van het ijzeren voorwerp op een mogelijk gevaar. 

Na het schoonmaken van het met modder bedekte voorwerp, bleek het een onderdeel van een ijzeren hek te zijn die de vorm had van een explosief maar het gelukkig toch niet was. De drie jongens werden door de TEV toch bedankt voor hun melding, je kan niet voorzichtig genoeg zijn met dit soort vondsten. Natuurlijk maakte de redactie van BON nog een foto van de drie jongens met de stoere politiemotor op de achtergrond. 

Kenzo had gelijk nog een vraag voor de redactie van BON of we nog even reclame wilde maken voor zijn YouTube kanaal waar hij regelmatig filmpjes upload.....bij deze dan volg het YouTube kanaal van Kenzo Duindam.