09
apr
'20
Particuliere woningbouwontwikkeling terrein Ireneschool gaat definitief niet door in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON

Lezers schrijven: Reactie oud-voorzitter op stopzetten door gemeente van woningbouwontwikkeling op terrein Ireneschool.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden...

gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezers schrijven 9-4-2020:
Reactie op persbericht gemeente Noordwijk: Particuliere woningbouwontwikkeling terrein Ireneschool gaat definitief niet door.

Als u het nieuws op Blik Op Noordwijkerhout van vandaag 9 april gelezen heeft, dan moet ik zeggen dat mijn gevoel van vorig jaar juist is geweest. Het gaat nooit lukken..... Nu met mooie verhalen van kosteloos grondreservering in de pers, daar is in het verleden op deze wijze ook nooit over gesproken, niet met de ambtenaren en ook niet met Wethouder de Jong van de toenmalige Gemeente Noordwijkerhout. Wel over een tijdslimiet van het onderzoek naar haalbaarheid waaronder grondreservering, maar nooit over betalen voor reserveringen.

Mijn visie: Betalen op basis van gebakken lucht terwijl er niet eens duidelijkheid is over wat er wel niet mag in het plan, IS NIET HAALBAAR.  Zo haal je de motivatie er uit van een goed plan, destijds door de gemeenteraad van Noordwijkerhout in de oude samenstelling volledig werd ondersteund en toegejuicht.

Parkeereisen stellen op basis van ambtelijke visie die absoluut niet haalbaar is. De toen verantwoordelijke ambtenaar is dat medegedeeld en weet dat. Toch bleef en blijft hij bij zijn standpunt. Eisen stellen over asbestverwijdering uit het oude politiebureau terwijl dat al ZEVEN jaar bekend is bij de gemeente. Er is door de gemeente in al die jaren niets aan gedaan. Moeten jullie als Stichting Fortaleza betalen is het antwoord destijds, van de verantwoordelijke ambtenaar aan ons.

Kosten van verkeersaanpassing op de Viaductweg, een overheidstaak volgens kenners, moest de Stichting Fortaleza betalen. Welke verkeersremmende eisen, dat is niet bekend. Dat moest de Stichting zelf uitzoeken!! Het verplaatsen van de vuilcontainers aan de van Iersellaan moesten de kopers betalen en de keuze van de gemeente is aan de overkant op het eigen terrein. Nog meer gevaarlijk voor verkeer en passanten en het voorstel van destijds Fortaleza, keren van de containers naar de ventweg, is niets meer mee gedaan.

Nooit maar ook nooit hebben wij positieve ondersteuning ontvangen van de gemeente. Niet een keer de goede richting aangegeven, welke weg wij moesten bewandelen. Wij als Stichting Fortaleza werden gezien als projectontwikkelaar en niet als een groep enthousiaste mensen die een appartement willen gaan bouwen in CPO. Altijd teleurgesteld het gemeentehuis van Noordwijkerhout verlaten na weer een gesprek en telkens opnieuw zoeken naar mogelijkheden met hulp van externe adviseurs.

En dat neem ik, achteraf het gemeentebestuur en de direct betrokken ambtenaren van de gemeente Noordwijkerhout/Noordwijk alsnog ernstig kwalijk. Niet voor niets meer dan vijfhonderd uren energie in gestoken en na slapeloze nachten, hebben mijn vrouw en ik moeten besluiten om er mee te stoppen. Het had onze gezondheid gekost. Intussen hebben wij een ander appartement kunnen kopen. Het bestuur van Stichting Fortaleza heeft toen april 2019, het besluit genomen om er gezamenlijk mee te stoppen .

Toen een groep mensen onder de naam Irenehof door wilden gaan, had ik een stille hoop dat het project zou slagen. Dan was mijn initiatief niet helemaal verloren gegaan en hadden 24 families daar leuk kunnen wonen. Zij maakten gebruik van een projectontwikkelaar die kennis van zaken heeft, volgens ingewijden. Maar ook nu lukt het weer niet. Waarom ?????

En nu gaat al meer dan een week het gerucht dat de gemeente heel andere plannen heeft met het stukje grond aan de Viaductweg. Ook de aanwezige speeltoestellen worden opgeknapt (zie BON). Tja dat wordt toch ook niet binnen één dag geregeld en beslist.?? Een goed moment om eens uit te zoeken welke waarheid hier aan verbonden is. En waarom een goed Collectief Particulier Initiatief niet gaat lukken ??? Wie wil daar eens induiken ???

Wens alle betrokkenen veel sterkte met het zoeken naar een gepaste woning maar of dat ooit in Noordwijkerhout gaat lukken ???? Sterkte ermee.

Oud-voorzitter Stichting Fortaleza,
Jos van den Burg

Foto's PR. Plan Fortaleza.