Datum: 10-08-2020 - 06:42
08
apr
'20
Tentoonstelling 100 jaar Heilig Hartkerk in De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Heilig Hartkerk in De Zilk in de Pauselijke-bloemen gezet. (foto's)

De 100-jarige Heilig Hart van Jezuskerk in De Zilk is vanochtend onder genot van een heerlijk voorjaarszonnetje in de Pauselijke-bloemen gezet. De karren vol bloeiende tulpen, hyacinten en narcissen waren eigenlijk bedoeld voor de versiering van het Sint-Pietersplein tijdens de door paus Franciscus geleide Paasviering.  Maar helaas vanwege de coronacrisis is de traditionele Paasreis met vijftigduizend bolbloemen naar Rome dit jaar geschrapt...

De nieuwe Pastoor Bouke Bosma van de Heilige Willibrordus Parochie zorgde dit keer voor de traditionele zegening van de bloemen in Lisse en vervolgens werden de duizenden bloemen verdeeld over vijf kerken van de Parochie in Lisse, Hillegom en De Zilk. 

Bloembollenkweker Bart Bergman had het liefste gezien dat de bloemen naar verpleeg- en verzorgingstehuizen waren gegaan, maar al die bollen in bakken met zand vond men toch geen goed idee.

Bart vond het idee om de vele bakken met bloemen te plaatsen bij de Heilig Hart van Jezuskerk in De Zilk,  de Engelbewaarderskerk en Agathakerk in Lisse en de Jozefkerk en Martinuskerk in Hillegom, een goed alternatief.

Een aantal vrijwilligers hebben de bloemen woensdagochtend geplaatst bij de ingang van de kerken en bij een aantal ook nog in de kerk. De vijf kerken hebben met de vele Pauselijke-bloemen voor de deur, nu een zeer kleurrijke en bloemrijke uitstraling gekregen zo vlak voor de Pasen. 

Foto's BON.