Datum: 30-06-2022 - 23:51

Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op de actiepagina, klik hier.

08
apr
'20
Sercom uit Lisse introduceert scherp-geprijsde klimaatcomputer voor de tuinbouw.
Geschreven door Sercom Regeltechniek

Sercom introduceert scherp-geprijsde klimaatcomputer voor de tuinbouw.

Binnen de tuinbouw is er een groeiende vraag naar verdere automatisering van het teeltproces. Tuinders en telers blijven altijd op zoek naar een betaalbare oplossing om met behulp van automatisering, op een slimme en overzichtelijke manier hun gewassen zo exact mogelijk te kunnen monitoren en het teeltproces zoveel mogelijk te verbeteren. Daarbij spelen duurzaamheid en energie- en waterbesparing een belangrijke rol. Niet altijd is het echter haalbaar om grote investeringen te kunnen doen op dat gebied...

Sercom Regeltechniek BV uit Lisse van eigenaar Jan-Willem Lut uit Noordwijkerhout, een gerenommeerde ontwikkelaar en producent van hoogwaardige computers en software voor klimaatomstandigheden en watergift, geeft hierop een antwoord met de lancering van een nieuwe klimaatcomputer de SC400. Naast de geavanceerde en zeer uitgebreide klimaatcomputers die SERCOM al sinds 1984 ontwikkelt en levert, hebben zij onlangs een volledig nieuw systeem ontwikkeld, dat zich richt op de meest fundamentele besturingen binnen de kas of buitenteelt.

De SC400 bevat nagenoeg alle functies die nodig zijn voor het optimaal beheersen van ieder gewas en richt zich op één afdeling per unit. Hierdoor is dit systeem uitermate scherp geprijsd en is hij voor vrijwel iedere tuinder, in elk gebied binnen bereik. De SC400 computer is specifiek ontwikkeld voor respectievelijk klimaataansturing of watergift en is een uitstekend alternatief voor kassen waar minder geavanceerde functies gewenst zijn. De nieuwe computer richt zich op vrijwel iedere besturingsfunctie per afdeling en de irrigatieversie zal tot wel 56 kranen kunnen aansturen.

Daarbij heeft Sercom een aantal goed-doordachte functies speciaal ontwikkeld voor dit systeem, zoals een slim weerstation dat als onderdeel van de klimaatversie wordt geleverd. Voor de watergift is het mogelijk om iedere kraan individueel te sturen met de gewenste hoeveelheid pH en EC, kan er met een combinatie van vier meststoffentanks worden gewerkt en bevat het systeem software om automatisch de sensors te kalibreren. De volledige besturing en monitoring van het systeem kan op afstand worden gedaan. 

Sercom heeft een gratis app ontwikkeld die het mogelijk maakt om alle instellingen via de smartphone, tablet of pc te kunnen doen. Ook geeft deze app een goed overzicht van de situatie in de kas of buitenteelt. Belangrijk om te weten is dat dit systeem buitengewoon scherp geprijsd zal zijn, als een compleet systeem zal worden geleverd en zeer eenvoudig te bedienen is. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website www.sercom.nl

Nadere informatie en vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook de folder in de fotogalerij.