07
apr
'20
Buurtsportcoaches samen met bewoners in beweging op de balkons van Meander in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)
Geschreven door Buurtsportcoaches van Sportbedrijf Noordwijk

Buurtsportcoaches samen met bewoners in beweging op de balkons van Meander. (foto's+filmpje)

De coronacrisis houdt de gemoederen flink bezig. Het verstoort ons dagelijkse ritme en plotseling is vrijwel niets vanzelfsprekend meer. We zijn genoodzaakt op onze tellen te passen en het is moeilijk te voorspellen wat de vooruitzichten zijn. Daarentegen brengt de tijd waarin we op dit moment leven ook veel positieve initiatieven voort. Zo komen er op sociale media veel challenges voorbij, waarbij mensen enthousiast worden gemaakt in beweging te komen en te blijven....

De buurtsportcoaches van Sportbedrijf Noordwijk hebben zelfs een heus online beweegprogramma ontwikkeld. Dagelijks voorzien zij iedereen die daar gebruik van wil maken van de leukste beweegtips, waarbij een ieder op zijn/haar eigen niveau in beweging kan komen.

Maar de buurtsportcoaches gaan ook live via Facebook online waarbij ouderen kunnen inschakelen om vanuit huis mee te doen. Maar ook is men in de verschillende wijken van onze gemeente actief bezig, zoals op een mooie zonnige dinsdagmorgen 7 april voor het appartementencomplex van de Meander in de wijk Mossenest 2 in Noordwijkerhout. 

Een flink aantal Meander-bewoners, die op dit moment door de coronacrisis veelal aan huis gebonden zijn, deden op hun balkon in het ochtendzonnetje mee met de sportieve aanwijzingen van de buurtsportcoaches en zelfs voorbijgangers lieten zich verleiden om mee te doen.

Tot slot werd er voor een bewoonster van de Meander uitbundig het 'Lang zal ze leven' gezongen omdat ze op deze dag haar verjaardag jarig vierde en dit keer met de hele buurt maar wel op gepaste afstand.....

Meer informatie is terug te vinden op www.sportbedrijfnoordwijk.nl en de Facebookpagina Buurtsportcoach gemeente Noordwijk.

Foto's en filmpje BON. (Wendy Weijers)