Datum: 04-06-2020 - 11:06
03
apr
'20
Burgemeester Wendy Verkleij: Wegen naar de kust afgesloten, lockdown voor Noordwijk aan Zee.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Parkeerterreinen gemeente, Langevelderslag (+ toegangsweg), AWD, Oosterduinsemeer en Duindamseslag komend weekend afgesloten.

Gemeente Noordwijk sluit dit weekend alle gemeentelijke parkeerterreinen en de weg naar Langevelderslag. Een 2e stap om een grote toeloop van recreanten te ontmoedigen. Kom niet. Blijf thuis. Je kunt toch nergens parkeren. Indringende oproepen van onder meer burgemeester Verkleij. Vrijdagmiddag 3 april 2020 volgde een volgende stap....

Het actief ontmoedigen van mogelijke bezoekers aan de kust. Alle gemeentelijke parkeerterreinen in de gemeente Noordwijk gaan dicht. De maatregel gaat in op zaterdagochtend 4 april 2020 9:00 uur en duurt tot zondagmiddag 5 april 2020 18:00 uur. Het gaat daarbij om een kleine 2000 parkeerplaatsen die niet meer beschikbaar zijn.

Afsluiting van weg
Ook de weg naar Langevelderslag gaat dicht. Verkeer kan dus niet meer doorrijden naar het parkeerterrein. Dat scheelt een ritje. En zorgt ervoor dat het onmogelijk is om in de berm te parkeren.

Veiligheidsregio Hollands Midden pakt door
De maatregelen zijn genomen in samenspraak met de Veiligheidsregio Hollands Midden. Met name de kustgemeenten en de bollengemeenten houden rekening met een grote toeloop van recreanten. Zeker zondag is het mooi, zo geven de weervoorspellingen aan. Andere gemeenten uit de Veiligheidsregio Hollands Midden hebben ook ontmoedigingsmaatregelen genomen.

Monitoren
Naast Boa’s en Politie helpt techniek om in de gaten te houden hoe druk het wordt. Een drone kan zomaar voorbij zoemen om mensen in kaart te brengen. Het aantal. Maar ook of de richtlijnen opgevolgd worden.

Aanvullende maatregelen
Komen er ondanks alle oproepen en de ontmoedigingsmaatregelen toch teveel recreanten af op de bollenvelden, de stranden en de boulevards, dan schromen de samenwerkende gemeenten in de Veiligheidsregio niet, aanvullende maatregelen te nemen. In oplopende mate kunnen wegen en gebieden afgesloten worden. Alles op alles om te voorkomen dat te veel mensen, te dicht op elkaar samenkomen en niet meer naar de richtlijnen van de coronabestrijding kunnen handelen.

De parkeerplaatsen waar het om gaat:

Waterleidingduinen - nabij De Zilk
Oosterduinse Meer - in Noordwijkerhout
Wantveld - in Noordwijk aan Zee
Vuurtorenplein - in Noordwijk aan Zee
Palaceplein - in Noordwijk aan Zee
Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Noord - in Noordwijk aan Zee
Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Zuid - in Noordwijk aan Zee
Duindamseslag - in Noordwijk aan Zee

De afsluiting weg: Langevelderslag afgesloten vanaf kruising.