Datum: 09-06-2023 - 00:35

 

03
apr
'20
Houd afstand, maar blijf verenigd. Wees solidair en koop fairtrade. Juist nu!
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Houd afstand, maar blijf verenigd. Wees solidair en koop fairtrade. Juist nu!

We leven in onzekere tijden. De gevolgen van het coronavirus raken iedereen. Gevolgen die ons laten zien hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. Hoe ook wij, in het zo veilig geachte Europa, plotseling door rampspoed kunnen worden overvallen. Tegelijkertijd beklemtoont deze crisis nog maar eens hoe iedereen, overal ter wereld, nauw met elkaar verbonden is. De Noordwijkse Fairtrade werkgroep roept daarom op tot solidariteit....

Om ons heen zien we hoe die solidariteit zich in Noordwijk al uit in mooie initiatieven en het navolgen van adviezen en maatregelen. Zodat de helden van de zorg in onder meer onze ziekenhuizen, instellingen voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking en verpleeg- en verzorgingshuizen hun werk vol kunnen houden.

Intussen worden ook veel lokale ondernemers en hun werknemers getroffen door de economische gevolgen. Fairtrade Noordwijk roept daarom op om zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te kopen. Zodat die kleine ondernemer het hoofd boven water kan houden. Vergeet ze niet: de boekhandel, de zuivel- en delicatessenwinkel, de groente- en fruithandel, de bakker. En hier in de Bollenstreek natuurlijk niet te vergeten: de bloemenkwekers en winkels.

Maar die solidariteit is nu ook extra hard nodig voor de kleine ondernemers en boeren, en hun gezinnen en werknemers in het Zuiden. In landen waar gezondheidszorg en economische vangnetten voor hen minder goed georganiseerd zijn of zelfs volledig ontbreken. Het virus maakt van alle wereldburgers lotgenoten, maar de gevolgen kunnen in deze landen nog veel verschrikkelijker zijn.

Als consument kunnen we minstens proberen eraan bij te dragen om de gevolgen van het coronavirus voor deze mensen iets te verzachten. Kies daarom juist in deze tijd voor fairtrade producten! Naast bananen, koffie, thee en cacao zijn er ook voor veel andere producten fairtrade alternatieven. Allemaal herkenbaar aan het Fairtrade-logo.

Ook bij de wereldwinkel in Noordwijkerhout (Dorpsstraat 44) kun je terecht voor een groot aanbod aan fairtrade producten. Voor jezelf, maar ook om cadeau te geven. Onze solidariteit is juist nu hard nodig!

Foto PR.