Datum: 25-09-2020 - 18:50
02
apr
'20
Nieuwsbrief Parochie Sint Maarten ivm de coronacrisis in Noordwijkerhout, Noordwijk, Sassenheim, Warmond, Voorhout.
Geschreven door Parochie Sint Maarten

Nieuwsbrief 3 Parochie Sint Maarten: Pasen aanraken.

Aan alle Parochianen van de parochiekernen Sint Jeroen en Maria ter Zee (Noordwijk), Sint Jozef en Sint Victor (Noordwijkerhout), Sint Pancratius (Sassenheim), Sint Bartholomeus (Voorhout) en Sint Matthias (Warmond): Terwijl buiten de natuur tot volle bloei komt, het gazon al 3 keer gemaaid is en de vogels volop aan het nestelen zijn vieren wij ook dit jaar Pasen. Een Pasen, op afstand van elkaar. Het begon 9 maart...

Premier Rutte vroeg ons voorlopig geen handen meer te schudden. Hoe moeilijk dat is, werd één minuut later al zichtbaar. Afstand houden, alles in mij spreekt het tegen en toch moet ik mij eraan houden. Lichamelijke nabijheid vermijden. Geen troostende hand bieden die warmte kan geven tegen de kou van eenzaamheid. Geen schouderklopje van fijn dat je er bent. Aanraking is belangrijk het doet je leven.

Jezus deelde zijn leven met mensen, raakte hen troostend aan en zegende hen. Het deed hen opstaan. Aanraking brengt leven, nieuw leven. Aanraking is een taal waar ik niet zonder kan. Nu in tijden van het Coronavirus moeten we zorgen, verzorgen, zonder aan te raken. Dat kan niet en toch moet het. Ik zie uit naar het moment dat we elkaar mogen aanraken. Dan is het Pasen.

Voor nu toch een Zalig Pasen.

Pastoor M.Th.J. Straathof

Kerkvieringen
Alle vieringen zijn alleen online te volgen via bit.ly/3bCx0ro. Zelf meebidden is mogelijk door de liturgie op te zoeken in de agenda op de website van Sint Maarten.

• Zaterdagochtend 4 april om 9.00 uur: Lauden
• Zaterdagavond 4 april om 19.00 uur: Vesperviering > Palmpaastakjes worden gezegend.
• Witte Donderdag 9 april om 19.00 uur: Eucharistieviering
• Goede Vrijdag 10 april om 15.00 uur: Kruisweg bidden
• Zaterdag 11 april om 21.00 uur: Paaswake

Pastorale hulplijn
Speciaal in deze tijd zal er behoefte zijn aan contact met leden van het pastoraal team. Een telefoontje naar de pastorie is voldoende om een belafspraak te regelen: 0252-255077 en eventueel per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Radiopraatje pastoor
Pastoor Straathof verzorgt elke zondagmiddag om 12.00 uur op www.kerkomroep.nl vanuit de Sint Jozefkerk een radiopraatje.

Palmpasen | palmpaastakken
Op Palmzondag bestaat tussen 11.00 en 11.30 uur bij elke kerk of dagkapel in de parochie de mogelijkheid de gezegende palmpaastakjes op te halen.

Gebedsintenties
Het is mogelijk gebedsintentie te laten aflezen tijdens de viering op zaterdagavond. U kunt uw intentie doorgeven aan het secretariaat (gegevens zie boven).

Dagkapellen
De dagkapellen zijn in Voorhout, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout geopend voor het branden van een kaarsje of voor persoonlijk gebed. In Warmond is het mogelijk om via het secretariaat een kaarsje door onze koster H. van Schie op te laten steken.

Foto: Diana Nieuwold, (kerk)fotograaf.

Klik hier voor Parochie Sint Maarten nieuwsbrief 2 > 28-3-2020.

Klik hier voor Parochie Sint Maarten nieuwsbrief 1 > 21-3-2020.