Datum: 02-06-2023 - 20:19
30
mrt
'20
Kinderbevrijdingslied Kinder Kleynkoor in première gegaan. (videoclip)
Geschreven door Kinder Kleynkoor
Foto's Redactie BON

Kinderbevrijdingslied Kinder Kleynkoor in première gegaan. (videoclip)

Vrijheid, zing omdat je zingen mag Vrijheid, dans omdat je dansen mag Kijk om je heen, naar elkaar, in je straat Vrijheid dat is waar jij voor gaat... Op 28 maart om 17:00 uur was er een feestje op Facebook. De jongste kinderen van Kleynkoor Academy (ruim 40 kinderen in de basisschoolleeftijd waaronder ook uit Noordwijkerhout) telden af naar de release van het Kinderbevrijdingslied. Niet in een theaterzaal zoals bedacht was, maar vanwege de maatregelen...

rond het Coronavirus hadden de kinderen ieder vanuit hun eigen huis een videopremière voorbereid. Vanaf nu is het lied, tekst, dans voor iedereen te vinden op de website van Kleynkoor Academy, op Spotify en het YouTube kanaal van Kleynkoor Academy. Bij het lied is ook een videoclip gemaakt, die het koor heeft opgenomen tijdens de studio-opnames in februari. De videoclip is hieronder het bericht te zien op Blik Op Noordwijkerhout.

De komende week kunnen kinderen ook de bijhorende dans leren. Choreografe Marjan Hommes geeft online dansles op Facebook.Singer/songwriters Radboud Miedema en Jarin Lourens schreven in opdracht van Kleynkoor Academy het Kinderbevrijdingslied samen met Herma van Piekeren en Chantal van der Klugt (artistieke leiding Kinder Kleynkoor).

De tekst is gebaseerd op reacties van kinderen uit de groepen 6 t/m 8 van Noordwijkse basisscholen die hun eigen gedachten over vrede en vrijheid mochten weergeven. Het idee achter het Kinderbevrijdingslied is ontstaan uit de wens om jongeren een groter bewustzijn van ‘Vrijheid’ mee te geven. Herma van Piekeren: “Wij willen dit lied zingen met alle kinderen vanuit het féést van Vrijheid!

Daarbij ook terugkijkend naar het kind dat de Bevrijdingsdag 1945 zélf beleefde. En het belang aanstippend van kinderen over de hele wereld die die vrijheid niet ervaren. We bieden door te zingen en dansen hoop en toekomst voor de nieuwe generatie”. Via social media, persberichten in kranten en door zoveel mogelijk met elkaar het lied te delen hopen de makers en alle betrokkenen dat alle kinderen van Nederland dit lied straks met elkaar kunnen zingen.

Het liefst met elkaar en anders vanuit de tuin, balkon, raam, deur.... Juist in deze tijd waar vrijheid niet vanzelfsprekend is, waar we verlangen naar een gezonde wereld waarin we weer veilig met elkaar omgaan kunnen we een positieve impuls gebruiken.

Foto's PR.