Datum: 08-06-2023 - 23:39

 

30
mrt
'20
De Dierenhoeve heeft een nieuwe ingang in Noordwijkerhout.
Geschreven door Kinderboerderij de Dierenhoeve
Foto's Redactie BON

Situatie update Kinderboerderij De Dierenhoeve.

Ondanks dat het niet mogelijk is om het koffiehuis en de andere binnenruimtes van De Dierenhoeve open te houden, hebben we er voor gekozen om de boerderij wel overdag voor het publiek toegankelijk te houden mits de bezoekers de bekende maatregelen in acht nemen. Veel ouders met kinderen vinden het heerlijk om toch even een rondje boerderij te doen. De boerderij is groot genoeg om de 1.5 m afstand te bewaren...

en we gaan er vanuit dat onze bezoekers zich netjes aan de regels houden. Komende weken verwachten we veel nieuw leven op de boerderij. De schapen en geiten moeten bijna lammeren, deze worden rondom Pasen verwacht. Kippen en eenden zitten op eieren en de broedmachine zit vol, er blijft dus veel werk te doen op de boerderij. Ook de bloementuin begint alweer mooi te worden, narcissen staan in bloei en er komt nog meer moois aan.

Helaas mogen onze cliënten niet werken op de boerderij ivm de corona maatregelen. Hierdoor komt al het werk nu voor rekening van de medewerkers van de boerderij. Dit betekent dat we hen meer uren moeten inzetten terwijl we de voor ons broodnodige inkomsten van het koffiehuis erg missen. De Schapenscheerdag van 17 mei zullen we helaas moeten annuleren.

We hopen nu een evenement te kunnen organiseren tijdens de Nationale Imker dagen op 11 en 12 juli. Hiervoor hebben we al contacten met verschillende imkers uit Noordwijk(erhout). We hopen dan tevens een aftrap te geven aan het opstarten van de fondsenwerving voor de nieuwe boerderij.

Zoals wellicht bekend moet de boerderij binnenkort weg van de huidige locatie en verhuizen we naar de nieuwe locatie rondom het Pesthuis en de Engelse Tuin. Daarom is het bestuur onder tussen hard bezig met de plannen voor de nieuwe Dierenhoeve.

Foto's Frans van Steijn 2019.