Datum: 02-10-2022 - 09:08
27
mrt
'20
Vraag het aan het Meedenkersnetwerk in Noordwijkerhout, De Zilk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Vraag het aan het Meedenkersnetwerk.

Inwoners van Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. De meedenkers zijn een gids en wijzen snel en eenvoudig de weg naar maatschappelijke loketten, regelingen en activiteiten. Nu alleen nog digitaal en telefonisch. Na de coronacrisis natuurlijk bij voorkeur persoonlijk. Het Meedenkersnetwerk is een netwerk van vrijwilligers en beroepskrachten die verstand hebben van wonen, sociale contacten, activiteiten, zorg en financiën....

Ze staan voor inwoners klaar om hun te helpen. Wie eenzaam is of vragen heeft over de corona-epidemie is ook welkom om contact te zoeken.

De weg helpen vinden
De ervaring leert dat het voor mensen niet altijd even gemakkelijk is om de weg te vinden naar maatschappelijke loketten, regelingen en activiteiten. Meedenkers helpen daarbij. Zij zijn een gids en wijzen inwoners snel en eenvoudig de weg. Zo komen inwoners sneller terecht bij de ondersteuning die ze nodig hebben.

Nu digitaal en telefonisch
Dat gebeurt op dit moment alleen digitaal en telefonisch. Logisch. Er heerst een coronacrisis. Erna kan een Meedenker bij langskomen of ergens afspreken. Zij kunnen dan eventueel ook met u mee naar afspraken met bijvoorbeeld de gemeente.

Zo werkt het
Een inwoner die een vraag heeft op maatschappelijk gebied, maar niet weet bij wie hij terecht kan, kan contact leggen met het Meedenkersnetwerk. Dat kan via een nieuwe website www.meedenkersnetwerk.nl. Hier staan alle meedenkers, de onderwerpen waar zij veel van weten en in welke van de vier gemeenten zij actief zijn.

Vragen stellen
Het is mogelijk om via de website een vraag te stellen. Deze komt dan bij coördinator Nadia te Water terecht. Zij zoekt dan een geschikte Meedenker uit. Als iemand al een voorkeur voor een Meedenker heeft, kan dat aangegeven worden. Nadia te Water is ook bereikbaar via +31 (0)6 10 69 92 82 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. > Klik hier voor de informatiefolder, pdf.