Datum: 01-06-2023 - 18:54
27
mrt
'20
15 december nieuwe dienstregeling Arriva o.a. regio Duin- en Bollenstreek.
Geschreven door Arriva
Foto's Redactie BON

Extra aanpassingen dienstregeling Arriva Zuid-Holland Noord.

Vanwege het coronavirus en de maatregelen die door de overheid hiervoor zijn genomen, hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken...

 

Hieronder het overzicht van de extra aanpassingen in de dienstregeling zoals die voor Zuid-Holland Noord gelden.

Vanaf zaterdag 28 maart en opvolgende zaterdagen:
* De frequenties zijn op veel lijnen lager dan normaal. Daar waar dit leidt tot te veel reizigers en de 1,5 meter afstand-richtlijn hierdoor niet in stand gehouden kan worden, versterken wij ritten op basis van meldingen van chauffeurs en reizigers.
* De eerste rit vertrekt in de meeste gevallen later dan normaal.
* De laatste rit op zondag vertrekt soms vroeger dan normaal.
* Op lijn 295 rijdt Arriva samen met Syntus de zaterdagdienstregeling.
* Lijn 800 rijdt niet meer tussen Leiden en Zoetermeer.

Vanaf maandag 30 maart en opvolgende werkdagen:
* De frequenties zijn op veel lijnen lager dan normaal. Daar waar dit leidt tot te veel reizigers en de 1,5 meter afstand-richtlijn hierdoor niet in stand gehouden kan worden, versterken wij ritten op basis van meldingen van chauffeurs en reizigers.
* De eerste reismogelijkheid blijft ongeveer op hetzelfde tijdstip is als normaal.
* De laatste ritten vertrekken soms vroeger dan normaal.

Verdere aanpassing van de lijnvoering ten opzichte van een normale werkdag (alle eerdere wijzigingen blijven gelden):
* Lijn 175 Gouda – Rotterdam Alexander: alle ritten rijden tot metrostation Nesselande.
* Lijn 187 Leiden – Heineken: de korte ritten Leiden – Zoeterwoude vervallen, reizigers kunnen als alternatief hiervoor met lijn 7 reizen
* Lijn 221 Noordwijk – Leiden: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 20 of 21.
* Lijn 247 Nieuwveen – Alphen aan den Rijn: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 147.
* Lijn 292 Krimpen a/d Lek – Rotterdam Capelsebrug: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 194 of lijn 295.
* Lijn 295 Rotterdam Capelsebrug - Schoonhoven - Utrecht: op deze lijn wordt samen met Syntus de zaterdagdienstregeling gereden.
* Lijn 383 Krimpen aan den IJssel - Den - Haag: in de spits rijdt deze lijn niet meer door naar Den Haag maar eindigt op station Lansingerland. Reizigers kunnen hier overstappen op de lijnen 380/381, op de trein of op Randstadrail lijn 4.
* Lijn 385 Den Haag – Sassenheim: Deze lijn rijdt alleen op het traject Noordwijk-Sassenheim. Reizigers naar Den haag kunnen reizen met lijn 90 of met de trein vanaf station Sassenheim of station Leiden.

Reisinformatie
De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in alle reisplanners en ook opvraagbaar bij www.arriva.nl. Daarnaast kunnen reizigers de vertrektijden ook op de halte raadplegen. Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling verwijzen we je naar de website www.arriva.nl/corona.