Datum: 07-07-2020 - 09:14
26
mrt
'20
Nieuwsbrief 2020 KBO afd. De Zilk.
Geschreven door KBO afd. De Zilk

KBO afd. De Zilk nieuwsbrief april 2020.

U heeft al gemerkt dat wij vanaf 12 maart al onze activiteiten hebben opgeschort. Daarna zijn de maatregelen en adviezen vanuit de overheid alleen nog maar aangescherpt. Niet leuk maar wel heel begrijpelijk en verstandig. De Nieuwsbrief van april had ik al helemaal klaar, maar is nu ook helemaal herschreven! Ik schreef over de busreis, het overleg met de coördinatoren, de vrijwilligersavond, de jaarvergadering. Maar dat alles gaat niet door of wordt uitgesteld....

Zo gaat de busreis, die gepland stond voor 6 mei, niet door. We hebben overlegd met Oskam, onze vaste busonderneming en we gaan zien of deze reis kan worden verplaatst naar september. Maar zover vooruit kijken willen we nog niet. Afwachten maar.

Wij realiseren ons dat de huidige situatie voor iedereen vervelend is. Het kabinet heeft immers aangegeven om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden. En daar kunnen we niet van buiten! We kunnen ons voorstellen dat als die periode wat langer gaat duren, het prettig zou zijn om de gelegenheid te hebben een praatje te maken.

Gelukkig wonen we in een dorp waar we goed op elkaar letten. En ik hoop dat we dat ook doen, zodat niemand uit het oog raakt. En een gesprekje via de telefoon is veilig en makkelijk te doen.

Voor sommigen is de situatie zelfs ingrijpend. We kunnen ons voorstellen dat er mensen zijn, die liever niet meer naar buiten gaan en thuis blijven. Dan ontstaan er op termijn toch problemen. Ik verwacht dat we, waar nodig, hulp bieden aan mensen in zo’n kwetsbare situatie.

We hebben ook contact gehad met Jos de Winter van de Plus en Bakkerij Pompe. Zij zijn bereid om, wanneer dat wordt gevraagd levensmiddelen aan huis te brengen. Daarbij meldde Jos wel, dat hij het erg druk heeft. Ook al vanwege het feit dat hij veel van zijn personeel moet missen. Maar wanneer U hem belt gaat hij zeker zijn best doen om binnen twee dagen alles bij U af te leveren.

Wij als bestuur van de KBO kunnen niet veel doen maar zijn altijd bereikbaar voor een praatje of een advies:
Ans Borst: 0252 521453
Gerard Alders: 06 53792808

En ook Welzijn Noordwijk is op werkdagen van 9:30 – 15:30 uur te bereiken: 071 7114334. 

Wij wensen U in deze tijd veel sterkte en hopen dat we door elkaar een beetje te helpen er zo goed mogelijk doorheen te kunnen komen.

Wij zullen onze berichten steeds op onze website plaatsen en ook op de site van Blik Op Noordwijkerhout.

* www.kbodezilk.nl 
www.blikopnoordwijkerhout.nl