Datum: 02-10-2022 - 07:55
25
mrt
'20
54-jarige Noordwijkerhouter verdacht van verboden wapenbezit.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

54-jarige Noordwijkerhouter verdacht van verboden wapenbezit.

Ondanks de coronacrisis ging afgelopen dinsdag bij de Haagse rechtbank in ieder geval één spoedeisende zaak, tegen een 54-jarige Noordwijkerhouter, toch door met de nodige veiligheidsmaatregelen. De verdachte was zelf in de rechtbank niet aanwezig, hij bleef liever in zijn cel tot het proces (gepland op 16 juni) tegen hem begint. Bij de man in Noordwijkerhout werden door de politie op 10 december 2019 thuis een flink aantal verboden wapens aangetroffen, waaronder...

een Kalishnikov-achtige machinegeweer, een vuurwapen met afgezaagde loop, twee pistolen, munitie en een boksbeugel. Bij deze voorbereidende zitting somde de officier van justitie het verboden wapenbezit telefonisch op en werden versterkt via een microfoon. Vanwege de coronacrisis blijven de aanklagers zoveel mogelijk weg uit de rechtszaal. 

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft de wapens van de man nog wel in onderzoek, men bekijkt of de wapens zijn gebruikt. Er zijn geen vingerafdrukken van de Noordwijkerhouter op de wapens aangetroffen, maar de verdachte heeft wel bekend dat hij de verboden wapens in zijn huis had.

De verdachte had via zijn advocaat al laten weten dat hij dit alles maar in gevangenschap wilde afwachten en niet eruit en er weer in wilde. Volgens de richtlijnen staat op verboden wapenbezit zeker 12 maanden cel. Wordt vervolgd.

Bron Leidsch Dagblad.