25
mrt
'20
Kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleiding Duinen bij De Zilk vernield.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Kabouterdorp in de AWD bij De Zilk vernield. (Update: Steun de heropening van Kabouterdorp De Zilk)

Via de Facebookpagina 'Je bent een Zilker' werd dinsdagavond een melding gedaan die sindsdien enorm wordt gedeeld (1000x), van de vernieling door onbekende(n) van het Kabouterdorp in de AWD bij De Zilk. De foto's geven een zeer trieste aanblik van wat tot voor kort nog een leuke plek was om met je kinderen te bezoeken. Waarom doe(t) je/men zoiets vragen veel mensen zich af in de vele vele reacties op het gebeuren...

Zilker en voormalig boswachter Jaap Beelen is de oprichter (25/30 jaar geleden) van het Kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen. In al die jaren hebben heel veel kinderen (en ook ouders) genoten van het Kabouterdorp, waar je niet zomaar via een bewegwijzering naar toegeleid wordt.

Nee je moest het zelf zien te vinden, om vervolgens te genieten van al die kabouters die er dan speciaal in grote getale op de kinderen zitten te wachten. Maar daar heeft/hebben tot nu toe onbekende(n) helaas een totaal zinloos einde aangemaakt. 

Update 25-3-2020:
Ondanks dit uiterst vervelende bericht zijn er toch ook weer mooie nieuwe initiatieven ontstaan om een nieuw Kabouterdorp in te gaan richten, via de Facebookpagina Kabouterdorp De Zilk kunt u dit gaan volgen en wellicht ook steunen met het o.a. doneren van een kabouter. Volg de berichten via de volgende link: klik hier.

Hieronder kunt u nog een filmpje uit 2012 van Omroep West bekijken met het Kabouterdorp als item. 

Foto's PR.