Datum: 05-12-2021 - 23:31

   

24
mrt
'20
Teylingen College Leeuwenhorst stopt met afnemen schriftelijke schoolexamens. (update: centrale examens gaan ook niet door) in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Teylingen College Leeuwenhorst stopt met afnemen schriftelijke schoolexamens. (update: centrale examens gaan ook niet door)

Na de persconferentie van de regering op maandagavond hebben de bonden en de 'Voortgezet Onderwijs raad' allen geadviseerd aan de scholen om te stoppen met het afnemen van schoolexamens. De directie van het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout geeft in een reactie aan: dat men het zeer moeilijk vindt, maar toch ook niet verantwoord ...

om daar nog langer mee door te gaan. Daarom is de school met ingang van vandaag 12.00 uur voorlopig gestopt met het afnemen van schriftelijke schoolexamens. Het schoolexamen biologie voor de mavo gaat vanmiddag ook al niet meer door. De mondelinge examens die op dit moment nog gepland staan, gaan wel door op afstand. Voor meer informatie kan men op de website van de school terecht.

NOS-nieuws 24 maart 11.00 uur: Centrale examens gaan niet door.
De centrale eindexamens gaan niet door, melden bronnen aan de NOS. De examens zouden op 7 mei beginnen. Scholen moeten nu op basis van de de schoolexamens gaan beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Hoe precies, daarover maakt Onderwijsminister Slob waarschijnlijk later vandaag meer bekend.

De schoolexamens en het centrale examen vormen normaal gesproken samen het eindexamen. Gisteren riepen scholen en onderwijsbonden het kabinet al op de schoolexamens stil te leggen en het centraal examen te schrappen. Volgens hen is het na de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet onmogelijk geworden om de examens op een veilige manier te organiseren.