Datum: 02-07-2020 - 12:03
22
mrt
'20
Burgemeester Wendy Verkleij: Wegen naar de kust afgesloten, lockdown voor Noordwijk aan Zee.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Burgemeester Wendy Verkleij: Wegen naar de kust afgesloten, lockdown voor Noordwijk aan Zee.

Zondagmiddag 22 maart 2020 zijn de wegen naar de kust van Noordwijk tot nader orde afgesloten. Lockdown omdat het noodzakelijk is. Hier kun je er niet meer door. Wie aanrijdt via de N206 wordt daar al gewaarschuwd met verkeersborden. Bij de navolgende punten staan in Noordwijk aan Zee dranghekken...

* Rotonde Beeklaan/Gladiolussstraat/Jan van Gent
* Nieuwe Zeeweg, net voor de Prins Hendrikweg en de Duinweg
* Rotonde Van Panhuysstraat, begin Piet Heinplein
* Duinweg/Hoogwakersbosstraat
* Rotonde Northgodreef/Duinweg
* Parkeerplaats Duindamseslag
* N206/afslag Ruigenhoekerweg
* Langevelderslag

In opdracht van het Regionaal Operationeel Team
De afsluiting is uitgevoerd in opdracht van het Regionaal Operationeel Team, dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de Veiligheidsregio Hollands Midden. Deze ziet toe op de coronabestrijdingsmaatregelen en leidt de gemeenten die tot deze veiligheidsregio behoren.

Te grote toeloop en onverantwoord gedrag
De maatregel is genomen om de grote toeloop naar de kust af te stoppen. Het mooie lenteweer lokt recreanten naar Noordwijk. Zaterdag bleek dat er op de boulevards en bij de afhaalpunten sprake was van onverantwoord gedrag. Te veel mensen. Vaak te dicht op elkaar. Vanochtend hebben de meeste strandpaviljoenhouders zelf hun afhaalpunt al gesloten.

Je verantwoordelijkheid nemen
Burgemeester Wendy Verkleij: “Veel inwoners en ondernemers hebben gezien dat onze bezoekers de richtlijnen niet naleefden. Dat kan echt niet. Volksgezondheid en het indammen van corona hebben echt alle prioriteit. We nemen onze verantwoordelijkheid als overheid omdat we gezien hebben dat recreanten dat niet doen. Het is helaas nodig.”

Foto Gemeente Noordwijk. Klik hier voor filmpje bij Blik Op Noordwijk.