Datum: 02-07-2020 - 10:36
22
mrt
'20
Burgemeester Wendy Verkleij doet oproep: Het is mooi lenteweer, maar kom niet naar de kust van Noordwijk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Burgemeester Wendy Verkleij doet oproep: Het is mooi lenteweer, maar kom niet naar de kust van Noordwijk.

Mooi lenteweer. Een wandeling over het strand. Een aanlokkelijk idee. Burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk roept op om niet naar de kust van Noordwijk te komen. Ondanks de vele waarschuwingen en oproepen bleek op zaterdag 21 maart al dat veel mensen de kustgemeente bezochten voor een strandwandeling en daarbij de voorgeschreven richtlijnen onvoldoende in acht namen. Richtlijnen die zijn genomen om de verspreiding...

van het coronavirus in te dammen. De boulevard en het strand waren vol met recreanten die zich niet hielden aan de vereiste 1,5 meter afstand tussen mensen. Terwijl naleving ervan erg belangrijk is.

Wij wel – Jullie ook?
Burgemeester Wendy Verkleij: “De afgelopen week heb ik onder de inwoners en ondernemers van onze gemeente gemerkt dat iedereen wil bijdragen aan het indammen van het virus. Nu zijn we allemaal verbaasd dat onze gasten zich zo weinig verplicht voelen om ook mee te helpen en om naar de voorgeschreven maatregelen te doen en te laten.

In het belang van iedereen vraag ik dan ook: kom niet naar de kust van Noordwijk. Deze zondag niet, maar ook al die andere mooie lentedagen niet die er nog gaan komen, zolang corona bestreden moet worden.”

Gedeeld probleem
Burgemeester Verkleij staat met haar oproep niet alleen. Vandaag deden haar collega-burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal een gelijkluidende oproep. De burgemeesters kunnen geen verbod opleggen, maar in het belang van de veiligheid en de volksgezondheid is een grote toeloop onwenselijk.

Burgemeester Wendy Verkleij.

Foto PR.