21
mrt
'20
Brief burgemeester Wendy Verkleij over grote gevolgen corona op dagelijks leven in de gemeente Noordwijk. (brief+ingesproken bericht)
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Brief burgemeester Wendy Verkleij over grote gevolgen corona op dagelijks leven. (brief + ingesproken bericht)

Beste inwoners van de gemeente Noordwijk: En dan nu ineens alle scholen, kinderdagverblijven, horeca en sportclubs dicht. Dat het coronavirus ons allen raakt hoef ik niemand meer uit te leggen. Wij moeten samenwerken opdat we zo goed mogelijk de epidemie doorkomen. Op donderdag 12 maart 2020 werden al stevige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus afgekondigd. Ik heb gezien dat veel organisaties, bedrijven en inwoners daar direct mee aan de slag zijn gegaan...

Rust bewaren
Daarbij is het belangrijk de rust te bewaren, eigen verantwoordelijkheid te nemen en waar mogelijk voor elkaar te zorgen. Het is goed om te zien dat hier al spontaan initiatieven voor zijn ontstaan. Dat maakt me trots op onze gemeente en geeft moed en vertrouwen om deze situatie goed door te komen.

Het is belangrijk rekening te houden met elkaar. Laten we oog hebben voor de oudere en kwetsbare inwoners. Help daar waar dat op een verantwoorde manier kan. Dit kan de ene keer door telefonisch contact te houden en in een ander geval door actief te helpen, bijvoorbeeld met boodschappen doen.

Direct na het afkondigen van de maatregelen zag ik ook de bezorgdheid bij velen van u toenemen. Dat is heel begrijpelijk. Echter ik roep iedereen op om niet te gaan hamsteren. Houd ook op die manier rekening met elkaar.

Sluiting scholen en kinderopvang
Daarover viel zondagnamiddag, na grote maatschappelijke discussie, een aanvullend besluit. Nieuwe zwaardere maatregelen blijken helaas nodig omdat het aantal besmettingen sterk blijft stijgen en we nog sterker moeten sturen op het volksgezondheidsaspect.

Het is opnieuw een maatregel die grote impact heeft op ons leven. Dit vraagt veel van ouders, verzorgers, juffen en meesters. Goed dat voor mensen in cruciale functies de kinderen wel naar school en het kinderdagverblijf kunnen blijven gaan.

Ook van (zelfstandige) ondernemers, kleine en grote bedrijven maatschappelijke instellingen en organisatoren wordt veel gevraagd. Ik besef dat het in acht nemen van de richtlijnen van het RIVM een zware wissel trekt op elke onderneming, maar uiteindelijk staat de volksgezondheid voorop.

Indammen lukt alleen als we de afgekondigde maatregelen naleven. Wij moeten echt van elkaar op aan kunnen. Zo krijgt het coronavirus geen kans zich verder te verspreiden.

Gemeentelijke dienstverlening
Wij nemen ook onze maatregelen. De gemeente werkt alleen nog maar op afspraak. De publieksbalies worden gesloten. U kunt ervan uitgaan dat die dienstverlening doorgaat waar onze inwoners het meest van afhankelijk zijn. Ik reken hiervoor op uw begrip. We informeren u over elke wijziging of maatregel zo snel mogelijk via alle beschikbare kanalen.

Tot slot.
Er zijn veel mensen dag en nacht in de weer voor hun medemens. Dat dwingt groot respect af en het kan helemaal geen kwaad als je ze daar eens mee complimenteert. Ik hoop op een spoedig herstel voor de Noordwijkers die zijn getroffen door het coronavirus.

Ik wens alle inwoners veel sterkte toe de komende tijd. Zorg voor elkaar. (klik hier voor het ingesproken bericht van de burgemeester)

Burgemeester Wendy Verkleij

Foto PR.

{Vine}https://www.noordwijk.nl/dsresource?objectid=8582b1de-051e-4889-ad29-9e5acd16a80a&&disposition=inline{/Vine}