Datum: 07-07-2020 - 07:52
18
mrt
'20
Koningsmarkt 2020 afgelast door coronavirus in Noordwijkerhout.
Geschreven door Scouting Bosgeest

Koningsmarkt 2020 afgelast door coronavirus in Noordwijkerhout.

Het zou een mooi jubileumjaar worden, was de planning. Scouting Bosgeest organiseert de langste onafgebroken rommelmarkt van Nederland en dat zou dit jaar voor de 60e keer plaatsvinden. De vrijwilligers waren al begonnen aan de voorbereidingen Maar helaas blijft het dit jaar op 27 april stil rond de Witte Kerk. Door alle beperkingen was het spullen inzamelen een stuk lastiger geworden. Daarnaast wil de vereniging haar vrijwilligers en leden ook niet in gevaar brengen...

Zelfs als zouden de beperkingen na 6 april terug geschaald worden, dan nog zou er te weinig tijd zijn om een markt neer te zetten. Daarnaast zou het veel van de vrijwilligers vragen die op dit moment andere zaken aan hun hoofd hebben.

Het bestuur wil de vrijwilligers ook zo snel mogelijk duidelijkheid geven en acht de kans klein in dat er dit jaar groots Koningsdag gevierd gaat worden. Ook de aan de markt gekoppelde stroopwafel verkoop is voorlopig van de baan. Er wordt gekeken of die met de start van het seizoen in september ingehaald kan worden. Want financieel is dit een flinke klap voor de vereniging.

De scouts houden er verder wel de goede moed in. De leiding is aan het kijken of opkomsten op een digitale manier voortgezet kunnen worden want het plezier voor de leden staat voorop. Als we onze jeugdleden niet op het clubhuis kunnen vermaken. Dan maar met gekke thuisopdrachten.

Wel wil de vereniging iedereen die spullen gebracht heeft en alle vrijwilligers die hard aan de voorbereidingen gewerkt hebben van harte bedanken en volgend jaar zullen we uiteraard weer een mooi evenement neerzetten tijdens Koningsdag, en dan echt voor de 60e keer!

Foto's editie 2019 BON.