Datum: 31-03-2020 - 15:46
  
Update: 30-3-2020.
29
mrt
'20
Noordwijkerhout laat zich met (7) initiatieven van een creatieve en mooie kant zien.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhout laat zich met 5 nieuwe initiatieven van een creatieve en mooie kant zien. (update 29-3-2020)

Noordwijkerhout laat zich ondanks de grote problemen rondom het coronavirus van zijn goede kant zien. Dat blijkt wel uit verschillende mooie initiatieven die er de afgelopen tijd in ons dorp zijn ontstaan. Her en der komen dorpsgenoten met creatieve oplossingen om een positieve wending aan al het ongemak te geven en elkaar daarmee te helpen waar het kan. Lees meer voor de 11 initiatieven...

en wellicht wil of kan u ook iets betekenen daarbij. Heeft u ook een mooi initiatief te melden laat het ons weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

* Update: 29-3-2020

Kinderen delen potjes narcissen en tekeningen uit aan de ouderen van Duin en Dal.
Covid-19 het coronavirus, we hebben er allemaal rekening mee te houden. Een nieuw virus met verstrekkende gevolgen die we allemaal merken. Sociale afstand is slechts een van de gevolgen die we ondervinden. Om de ouderen in hun buurt te laten weten dat er in deze tijd aan hun gedacht wordt, is er een leuk kleinschalig initiatief bedacht door buurtbewoonster Jeannette en samen met behulp van Martijn zijn potjes narcissen gerealiseerd voor de wijk Duin en Dal.

Kinderen van de Halloween-groep kregen van de week een oproep in de bus met de vraag of zij iets wilden tekenen voor deze actie. Deze mooie tekeningen zijn toegevoegd aan een potje met narcissen en uitgedeeld aan de ouderen in de wijk. De redactie van BON kreeg leuke reacties uit Duin en Dal van ouderen die deze actie enorm waarderen. 
Bekijk de foto's onderaan de pagina in de fotogalerij.

Stichting Met je Hart matinee zondagmiddag 29-3-20.
Stichting Met je Hart nodigt alle ouderen(organisaties) uit voor het Met je hart Matinee zondagmiddag 29 maart op tv. Hella van der Wijst, Met je hart-ambassadeur en televisiepresentator, gaat live vanuit haar huiskamer een matineevoorstelling voor hen verzorgen met leuke gesprekjes en muziek.

Tevens schakelt zij over naar andere huiskamers van bekende en minder bekende Nederlanders die ook een verrassing voor de kijkende ouderen in petto hebben. Lars Zebregs zingt en speelt op zijn piano verzoeknummers. Je neemt deel aan deze ‘ontmoeting’, door je televisie af te stemmen op zender ONS. Ziggo-klanten kunnen deze zender vinden op kanaal 13 en 50. KPN biedt deze zender aan op kanaal 89. Klik hier voor meer informatie.

Optreden trompettist bij de Haven.
Op zaterdag 28 maart kreeg BON een filmpje onder ogen van een leuk optreden van een voor ons nog onbekende trompettist (waarschijnlijk was het Jeffrey Parmentier die in de streek voor ouderen al meer optredens verzorgde om ze een hart onder de riem te steken). De jongeman speelde een aantal gezellige Hollandse liedjes voor de ouderen, die toekeken vanaf hun balkon op de Haven in Noordwijkerhout. Klik hier voor het filmpje met het optreden van de trompettist.

We gaan op berenjacht in Noordwijkerhout.
Ook in Noordwijkerhout gaan we binnenkort op berenjacht! Een super leuk initiatief met inspiratie vanuit het kinderboek 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen. Klik hier voor meer informatie.

Nieuw project: Noordwijkerhout heeft een steekje los!
Ok, thuis vanwege het corona-virus..... Je verveelt je toch niet, hè? Hier is een Noordwijkerhouts project dat wel wat aandacht kan gebruiken: Ringsteken vanuit huis.... samenwerken aan een project. Klik hier voor meer informatie.

* Update: 17-3-2020

Lekker thuis uit eten? Bestel bij Noordwijkerhoutse restaurants en cafetaria. (update: thuisbezorgdienst winkeliers)
De horeca krijgt ook flinke klappen bij de huidige coronacrisis en hebben ze noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Maar het noopt een aantal restaurants en cafetaria ook weer tot creatieve oplossingen en zij bezorgen hun heerlijke maaltijden nu ook aan huis. Klik hier voor meer informatie.

Zorgpersoneel Raamwerk krijgt bloemen aangeboden.
Het zorgpersoneel van Raamwerk heeft vandaag bloemen gekregen die als gevolg van de uitbraak van het coronavirus niet meer verkocht kunnen worden. Bloembollenbedrijf Pennings heeft het zorgpersoneel met deze actie een hart onder de riem gestoken door bloemen aan hen te geven. Klik hier voor meer informatie.

Woonzorgcentrum Munnekeweij:
Het coronavirus legt helaas het hele sociale leven lam. Voor veel ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen zijn de dagen hierdoor stiller dan anders. Opa's en oma's krijgen weinig tot geen bezoek. Aanleiding voor Nirwana Duivenvoorde, activiteitenbegeleidster Munnekeweij, om een oproep te doen waarbij dorpsgenoten wordt gevraagd om leuke post te sturen aan de cliënten van Woonzorgcentrum Munnekeweij, klik hier meer info en de foto's van de inzendingen.

 

Stichting Met je hart Noordwijk - Noordwijkerhout.
Alle gasten hebben een plantje gekregen om deze sobere tijden door te komen! Dank voor het rond brengen, vrijwilligers! Vanaf nu zullen we de gasten ook regelmatig bellen. En hebben ze onze telefoonnummers zodat ze ons kunnen bellen. Verbinden.....♡.

Stichting Met je hart:
Veel liefs aan de ouderen! Het coronavirus raakt ons allemaal, maar de ouderen wellicht nog een tikkeltje meer. Geen bezoek van kinderen, kleinkinderen en zorgverleners, nauwelijks naar buiten kunnen. Het versterkt gevoelens van eenzaamheid. Laat weten dat je aan ze denkt, blijf in contact met hen en schenk oprechte aandacht. Bijvoorbeeld via een wenskaart van https://www.kaartjeposten.nl/kaarten/onze-ouderen/. Een klein gebaar met een grote impact. Ook voor stichting Met je hart: € 0,50 euro per verzonden kaart wordt namelijk gedoneerd aan ons, zodat álle ouderen de aandacht krijgen die ze verdienen. 

Vrijwilligers gezocht in Noordwijkerhout?
Laat uw medemens niet alleen en zorg voor hem. Nu bijeenkomsten en activiteiten zijn afgelast zoals van wijkverenigingen, bridgemiddagen en andere uitjes waarbij gezellig samenzijn wordt gevierd en misschien ook de familie wat moeilijker langs kan komen, zijn er mensen die meer op zichzelf zijn aangewezen. Meld u aan via Konstanze Mulstegen in Noordwijkerhout:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info zie ook Facebookpagina.

Wij zoeken vrijwilligers voor:
- Maaltijden bestellen en wegbrengen
- Langsgaan bij ouderen en hen die hulp nodig hebben
- Mensen begeleiden naar ziekenhuis of dokter
- Boodschappen doen overdag en 's avonds