Datum: 01-06-2023 - 09:56
05
me
'20
Mooie initiatieven in Noordwijkerhout in coronatijd.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Mooie initiatieven in Noordwijkerhout in coronatijd. (update > 2x Sjaan, Oranjevereniging, Met je Hart)

Noordwijkerhout laat zich, ondanks de moeilijke tijd van de coronacrisis, geregeld van zijn goede en mooie kant zien. Dat blijkt wel uit verschillende mooie initiatieven (26) die er de afgelopen tijd in ons dorp zijn ontstaan. Her en der komen dorpsgenoten met creatieve ideeën...

om een positieve wending aan al het ongemak te geven en elkaar daarmee te helpen waar het kan en wellicht wil of kan u ook iets betekenen daarbij. Heeft u ook een mooi initiatief te melden laat het ons weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

* Update: 5-5-2020
Oranjevereniging Noordwijkerhout bezorgt Klavertjes Vier.
De Oranjevereniging heeft vandaag Klavertjes-vier bezorgt bij de ouderen van Stichting Met je Hart, Munnekeweij, Puyckendam en Robijnstaete. Dit Klavertjevier staat voor het geluk van onze 75 jaar vrijheid! Vrijwilligers van Stichting Met je Hart hebben namens de Oranjevereniging de geluksklavertjes rondgebracht bij ruim 150 kwetsbare eenzame ouderen in Noordwijkerhout én Noordwijk! Mensen waren weer blij. Klik hier voor de foto's in de fotogalerij.

Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc verrast cliënten van Munnekeweij op 5 mei.
Bevrijdingsdag is de nationale feestdag op 5 mei waarop jaarlijks de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Nederland staat op 5 mei ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. In 2020 staat de viering in het teken van ’75 jaar Vrijheid’. Nederlanders voelen zich juist op 4 en 5 mei sterk met elkaar verbonden. Juist die behoefte aan gezamenlijkheid wordt in deze moeilijke periode sterk in onze samenleving gevoeld. Daarom besloten Corrie Oostenrijk, Alinda Kruijt en Henk Weijers een mini concert te organiseren voor de bewoners van Munnekeweij. Om hen het gevoel te geven dat ze niet alleen staan. Om samen de vrijheid te vieren. Om samen stil te staan. Alle cliënten en zorgpersoneel kregen een bosje tulpen cadeau gesponsord door Berg & Berg. Klik hier voor de foto's in de fotogalerij.

Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc verrast Peter & Janny Meegdes op de Meander.
Dinsdagmorgen 5 mei werden Peter en Janny Meegdes verrast met een kleine serenade van drie spelers van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Eerder op de ochtend had dit speciaal voor Bevrijdingsdag samengestelde kleine muziekgezelschap een optreden verzorgd in Munnekeweij. Op verzoek van de familie ging het trio nog even door naar de Meander om het vijftig-jarige bruidspaar, die hoog op hun balkon stond, toe te spelen. Deze verrassing werd zeer gewaardeerd door het echtpaar Meegdes en hun familie. Klik hier voor een filmpje. > Klik hier voor de foto's in de fotogalerij.

* Update: 30-4-2020
Felicitatie voor opa Cees Duivenvoorden voor zijn 94ste verjaardag.
Opa Cees Duivenvoorden woont in de Robijnstaete Zuid 3e verdieping en hij vierde gisteren op 29 april zijn 94ste jaar in deze helaas lastige tijd. Maar zijn kleinkinderen hebben hem blij verrast met een kleurrijke felicitatie in de binnentuin van Robijnstaete. Zij konden hem niet wegens de coronacrisis niet fysiek feliciteren, vandaar deze prachtige oplossing. > Klik hier voor een foto. > Klik hier voor het filmpje.

Cafetaria De Koetiller serveert opnieuw gratis 'patat met kroket' voor de zorg.
Eigenaar Steven Molenkamp van Cafetaria De Koetiller was al eerder in het nieuws op BON, toen hij gratis 'patat met een kroket' verzorgde voor cliënten en personeel van de zorginstellingen Munnekeweij en  het Raamwerk. Afgelopen week zocht Steven contact met het zorgpersoneel van team Flora en Jasmijn van Marente Wijkzorg.

Vier dinsdagen achter elkaar krijgen eenzame thuiswonende cliënten van beide teams, een lekker patatje met een kroketje geserveerd door de Koetiller. Afgelopen dinsdag was de eerste keer en de cliënten waren zeer blij verrast door de smakelijke geste en lieten zich het ouderwetse 'patatje met kroket' goed smaken. Steven namens de cliënten en zorgpersoneel super bedankt! Klik hier voor de foto.

Resto VanHarte Noordwijkerhout 'Ik kook VanHarte voor jou'.
Resto VanHarte brengt mensen met elkaar in verbinding in haar buurtrestaurants in de strijd tegen eenzaamheid. Vanwege de coronacrisis is dit momenteel fysiek niet mogelijk. Het is niet voor iedereen even makkelijk op het moment. We missen het contact met de mensen om ons heen, zoals met familie en vrienden. Maar ook het kopje koffie met een bekende buur of gewoon een kletspraatje op straat.

Daarom zijn Resto VanHarte en Maggi als partners tegen eenzaamheid het initiatief Ik kook VanHarte voor jou gestart, om toch met elkaar in verbinding te blijven. Wil jij je gerecht delen met een gast van Resto VanHarte bij jou in de buurt? Kijk eerst hier of er in jouw stad een Resto is. Vul vervolgens hieronder in wat je gaat maken, wanneer en hoe we je kunnen bereiken. Resto VanHarte probeert jou dan te matchen met iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken.

Via de website van Maggi kun je ook het ‘Ik kook van harte’-kaartje downloaden. Hiermee kun je laten zien aan de buurt wat je gaat koken en wanneer en hoe ze je kunnen bereiken. Je kunt het kaartje online delen via de (buurt)-groepsapp, via social media met de hashtag #ikkookvanharte, door het kaartje voor het raam te plaatsen of door de brievenbus te gooien bij iemand in de buurt.

* Update: 28-4-2020
Kinderen groep 8 Egelantier schrijven verhalenbundel '75 jaar Vrijheid' voor gasten Zonnebloem afd. De Zilk. Klik hier voor meer informatie.

* Update: 27-4-2020
Noordwijkerhout viert zonnige K(W)oningsdag 2020 thuis. (foto's + filmpje) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 27-4-2020
Noordwijkerhoutse Femke de Jager bezorgt via hardlooproute 200 inwoners een bloemetje. Klik hier voor meer informatie.

* Update: 16-4-2020
Bewoners Munnekeweij ontvangen bezoek van familieleden via een hoogwerker. (update: foto's+filmpje) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 16-4-2020
Noordwijkerhout pakt flink uit voor de Hart van Nederland-drone 'Boodschap tegen corona'. (Update foto's+filmpje+uitzending gemist) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 12-4-2020
Dominee en diaken verzorgen oecumenische mini-Paasopenlucht- viering en burgemeester leest gedicht voor bij Munnekeweij. (foto's + uitzending viering) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 09-4-2020
Bert en Wil Erkamps - Wienk met een straattekening en vlaggen in het zonnetje gezet bij hun 55-jarig huwelijksdag. Klik hier voor meer informatie.

* Update: 07-04-2020:
Paashazen en paaskuikens van Gastouderopvang Engeltjes & Bengeltjes verrassen bewoners Munnekeweij met bloemen. (foto's) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 05-04-2020:
Berenjacht een groot succes in Noordwijkerhout. (foto's) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 04-04-2020:
Zanger Alex verzorgt buitenoptredens in regio waaronder Noordwijkerhout. (filmpje optredens Campus/Haven) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 31-03-2020:
Cafetaria De Koetiller verzorgd gratis 'patat en kroket' bij zorginstellingen Munnekeweij en Raamwerk. (foto's) Klik hier voor meer informatie.

* Update: 29-3-2020
Kinderen delen potjes narcissen en tekeningen uit aan de ouderen van Duin en Dal.
Covid-19 het coronavirus, we hebben er allemaal rekening mee te houden. Een nieuw virus met verstrekkende gevolgen die we allemaal merken. Sociale afstand is slechts een van de gevolgen die we ondervinden. Om de ouderen in hun buurt te laten weten dat er in deze tijd aan hun gedacht wordt, is er een leuk kleinschalig initiatief bedacht door buurtbewoonster Jeannette en samen met behulp van Martijn zijn potjes narcissen gerealiseerd voor de wijk Duin en Dal.

Kinderen van de Halloween-groep kregen van de week een oproep in de bus met de vraag of zij iets wilden tekenen voor deze actie. Deze mooie tekeningen zijn toegevoegd aan een potje met narcissen en uitgedeeld aan de ouderen in de wijk. De redactie van BON kreeg leuke reacties uit Duin en Dal van ouderen die deze actie enorm waarderen. 
Bekijk de foto's onderaan de pagina in de fotogalerij.

Stichting Met je Hart matinee zondagmiddag 29-3-20.
Stichting Met je Hart nodigt alle ouderen(organisaties) uit voor het Met je hart Matinee zondagmiddag 29 maart op tv. Hella van der Wijst, Met je hart-ambassadeur en televisiepresentator, gaat live vanuit haar huiskamer een matineevoorstelling voor hen verzorgen met leuke gesprekjes en muziek.

Tevens schakelt zij over naar andere huiskamers van bekende en minder bekende Nederlanders die ook een verrassing voor de kijkende ouderen in petto hebben. Lars Zebregs zingt en speelt op zijn piano verzoeknummers. Je neemt deel aan deze ‘ontmoeting’, door je televisie af te stemmen op zender ONS. Ziggo-klanten kunnen deze zender vinden op kanaal 13 en 50. KPN biedt deze zender aan op kanaal 89. Klik hier voor meer informatie.

Optreden trompettist bij de Haven.
Op zaterdag 28 maart kreeg BON een filmpje onder ogen van een leuk optreden van een voor ons nog onbekende trompettist (waarschijnlijk was het Jeffrey Parmentier die in de streek voor ouderen al meer optredens verzorgde om ze een hart onder de riem te steken). De jongeman speelde een aantal gezellige Hollandse liedjes voor de ouderen, die toekeken vanaf hun balkon op de Haven in Noordwijkerhout. Klik hier voor het filmpje met het optreden van de trompettist.

We gaan op berenjacht in Noordwijkerhout.
Ook in Noordwijkerhout gaan we binnenkort op berenjacht! Een super leuk initiatief met inspiratie vanuit het kinderboek 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen. Klik hier voor meer informatie.

Nieuw project: Noordwijkerhout heeft een steekje los!
Ok, thuis vanwege het corona-virus..... Je verveelt je toch niet, hè? Hier is een Noordwijkerhouts project dat wel wat aandacht kan gebruiken: Ringsteken vanuit huis.... samenwerken aan een project. Klik hier voor meer informatie.

* Update: 17-3-2020

Lekker thuis uit eten? Bestel bij Noordwijkerhoutse restaurants en cafetaria. (update: thuisbezorgdienst winkeliers)
De horeca krijgt ook flinke klappen bij de huidige coronacrisis en hebben ze noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Maar het noopt een aantal restaurants en cafetaria ook weer tot creatieve oplossingen en zij bezorgen hun heerlijke maaltijden nu ook aan huis. Klik hier voor meer informatie.

Zorgpersoneel Raamwerk krijgt bloemen aangeboden.
Het zorgpersoneel van Raamwerk heeft vandaag bloemen gekregen die als gevolg van de uitbraak van het coronavirus niet meer verkocht kunnen worden. Bloembollenbedrijf Pennings heeft het zorgpersoneel met deze actie een hart onder de riem gestoken door bloemen aan hen te geven. Klik hier voor meer informatie.

Woonzorgcentrum Munnekeweij:
Het coronavirus legt helaas het hele sociale leven lam. Voor veel ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen zijn de dagen hierdoor stiller dan anders. Opa's en oma's krijgen weinig tot geen bezoek. Aanleiding voor Nirwana Duivenvoorde, activiteitenbegeleidster Munnekeweij, om een oproep te doen waarbij dorpsgenoten wordt gevraagd om leuke post te sturen aan de cliënten van Woonzorgcentrum Munnekeweij, klik hier meer info en de foto's van de inzendingen. 

Stichting Met je hart Noordwijk - Noordwijkerhout.
Alle gasten hebben een plantje gekregen om deze sobere tijden door te komen! Dank voor het rond brengen, vrijwilligers! Vanaf nu zullen we de gasten ook regelmatig bellen. En hebben ze onze telefoonnummers zodat ze ons kunnen bellen. Verbinden.....♡.

Stichting Met je hart:
Veel liefs aan de ouderen! Het coronavirus raakt ons allemaal, maar de ouderen wellicht nog een tikkeltje meer. Geen bezoek van kinderen, kleinkinderen en zorgverleners, nauwelijks naar buiten kunnen. Het versterkt gevoelens van eenzaamheid. Laat weten dat je aan ze denkt, blijf in contact met hen en schenk oprechte aandacht. Bijvoorbeeld via een wenskaart van https://www.kaartjeposten.nl/kaarten/onze-ouderen/. Een klein gebaar met een grote impact. Ook voor stichting Met je hart: € 0,50 euro per verzonden kaart wordt namelijk gedoneerd aan ons, zodat álle ouderen de aandacht krijgen die ze verdienen. 

Vrijwilligers gezocht in Noordwijkerhout?
Laat uw medemens niet alleen en zorg voor hem. Nu bijeenkomsten en activiteiten zijn afgelast zoals van wijkverenigingen, bridgemiddagen en andere uitjes waarbij gezellig samenzijn wordt gevierd en misschien ook de familie wat moeilijker langs kan komen, zijn er mensen die meer op zichzelf zijn aangewezen. Meld u aan via Konstanze Mulstegen in Noordwijkerhout:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info zie ook Facebookpagina.

Wij zoeken vrijwilligers voor:
- Maaltijden bestellen en wegbrengen
- Langsgaan bij ouderen en hen die hulp nodig hebben
- Mensen begeleiden naar ziekenhuis of dokter
- Boodschappen doen overdag en 's avonds