Datum: 06-07-2022 - 12:58
17
mrt
'20
Na een succesvolle eerste editie komt Maestro in 2020 terug.
Geschreven door Redactie BON

Na een succesvolle eerste editie komt Maestro in 2020 terug.

In de herfst van 2018 lanceerde de Noordwijkerhoutse harmonievereniging Harpe Davids een Maestro-competitie. De Harp wilde in de aanloop naar de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout de inwoners van de vier kernen van de nieuw te vormen gemeente muzikaal met elkaar verbinden. Vier bekende Noordwijkers en 4 bekende Noordwijkerhouters namen het als dirigent tegen elkaar op. De competitie was spannend en zeer geslaagd...

Bij de spetterende finale op 12 januari 2019 in een overvolle Schelft kwam Ria Vink als winnaar uit de bus. Aankomende herfst gaat Maestro op herhaling. De competitie wordt mede gekleurd door het feit dat we dit jaar 75 jaar bevrijding vieren. Op zondagmiddag 4 oktober wordt in Noordwijk, in de Muze, het spits afgebeten. Daar staan maar liefst 9 maestro’s op de bok om een muziekstuk te dirigeren.

Uit Noordwijk zijn dat Stephan Stokkermans (managing director Huis ter Duin), Lydia Haveman (Oranjevereniging Noordwijk) en Loeki Crama (babs in onze gemeente). De Zilk wordt vertegenwoordigd door Philip Akerboom (50ste Prins der Duinknijnen), Toon van Tol (auteur van Bollenpellen voor Managers) en Willy Heemskerk (secretariaat Van Nispen). Uit Noordwijkerhout doen Jan Aartman (van De Kaninefaaten), Jaap Meiland (bloemenkweker en broer van…) en Patriez Hulsebosch (van Ton sur Ton) mee.

Zaterdagavond 14 november gaan de 6 overgebleven maestro’s in De Duinpan in De Zilk de strijd met elkaar aan. De Grande Finale tussen de laatste overgebleven 3 maestro’s is op zaterdagavond 9 januari 2021 tijdens het Nieuwjaarsconcert van Harpe Davids in Noordwijkerhout.

De deskundige en kritische jury bestaat uit Ria Vink (de winnares van de eerste editie), Peter van den Burg en Herma van Piekeren. De presentatie is weer in de vertrouwde handen van Ard Zandbergen en Sjaak van den Berg. De komende maanden zullen de 9 deelnemers zichzelf aan u voorstellen!

Foto's BON editie 2019.