Datum: 06-10-2022 - 15:19
16
mrt
'20
Gert Hylkema geeft voorzittershamer 'Raad van Commissarissen Padua' over aan Ron Nulkes in Noordwijkerhout.
Geschreven door Woningstichting Sint Antonius van Padua
Foto's Redactie BON

Gert Hylkema geeft voorzittershamer 'Raad van Commissarissen Padua' over aan Ron Nulkes.

Op 1 maart 2020 heeft Gert Hylkema de voorzittershamer van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Sint Antonius van Padua overgedragen aan Ron Nulkes. Hylkema sluit daarmee een periode van bijna acht jaar af al lid van de Raad van Commissarissen waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. De reden voor de overdracht is dat de termijn van Hylkema erop zit. Gedurende zijn lidmaatschap en later voorzitterschap...

heeft Padua belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. Dat begon al in oktober 2012 bij zijn binnenkomst bij Padua als gevolg van de fusie tussen de woningstichting en SBH-Wonen, waar Hylkema aan verbonden was. Die fusie betekende dat het verouderde complex Puyckendam vervangen kon worden door het mooie complex dat er nu staat.

Een andere belangrijke gebeurtenis is het terugtreden van bestuurder/directeur Aad Verkade die jaren Padua heeft geleid en de zoektocht naar een geschikte opvolger, die uitmondde in de aanstelling van Merlien Welzijn. In zijn periode is ook een zoektocht gestart naar een goede fusiepartner. Dat mondde uit in gesprekken met Dunavie, maar die brachten aan het licht dat de Katwijkse woningstichting niet de gewenste fusiepartner bleek te zijn.

Daarop volgde een ander belangrijk besluit namelijk om als Padua in ieder geval de komende vier jaar zelfstandig te blijven. Die beslissing werd mede genomen omdat Padua financieel gezond is en de taken aan kan die in het verschiet liggen. Dat bleek ook uit de laatste benchmark van koepelorganisatie van de woningcorporaties Aedes waaruit blijkt dat Padua bovenmatig goed presteert. Zowel op het gebied van de nieuwbouw, het verduurzamen van de eigen woningvoorraad als de bedrijfskosten die Padua maakt.

Wat zijn voorzitterschap kenmerkte is zijn inzet om altijd te streven naar eensgezindheid in de Raad van Commissarissen, waardoor vergaderingen zoals hij het zelf verwoordde wel eens uitliepen, en zijn streven naar een goede verstandhouding met de werkorganisatie. Hylkema: “Het was een voorrecht om mij te kunnen inzetten voor Padua en ik ben blij als ik zie hoe de woningstichting er nu voorstaat.”

Foto BON v.l.n.r.: Ron Nulkes, Merlien Welzijn (directeur-bestuurder Padua), Gert Hylkema.