Datum: 04-12-2021 - 12:12

   

25
mrt
'20
Organisaties/verenigingen lassen activiteiten af in verband met het coronavirus in Noordwijkerhout
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Organisaties/verenigingen (91) lassen activiteiten af ivm het coronavirus. (update 20.00 uur)

Sinds 9 maart hebben we van een flink aantal organisaties en verenigingen in Noordwijkerhout en De Zilk vernomen, dat bijeenkomsten met activiteiten en sportwedstrijden afgelast of uitgesteld zijn i.v.m. het coronavirus. Dit in ieder geval tot na 6 april zoals dit landelijke advies door de overheid is bekend gemaakt. Mocht uw organisatie...

ook besluiten activiteiten niet door laten gaan, dan kunt u dat melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voegen we deze informatie hier aan toe. De berichten staan van de nieuwste naar eerdere meldingen.

Update 25-3-2020 > 20.00 uur:
* De Zilkse stappers: last dit jaar de avond4daagse, gehouden van 25 mei tot 28 mei, in De Zilk af. De organisatie hoop volgend jaar weer iedereen te zien bij de AVD De Zilkse stappers.

Update 25-3-2020 > 00.00 uur:
* Zonnebloem Noordwijkerhout: “Goed omgaan met dementie” De training “Goed omgaan met dementie” die gepland stond op dinsdag 7 april in het Victorhuis, kan vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Het is de bedoeling dat de training later dit jaar zal plaatsvinden. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update 25-3-2020 > 12.00 uur:
* Avondvierdaagse Noordwijkerhout: Naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen vanuit de Rijksoverheid, heeft het bestuur besloten de Avondvierdaagse in Noordwijkerhout niet door te laten gaan. De avondvierdaagse stond dit jaar gepland van dinsdag 2 juni t/m vrijdag 5 juni. Via deze weg willen wij alle vrijwilligers, scholen, muziekverenigingen en andere organisaties hartelijk bedanken voor hun aangeboden hulp en steun. De Avondvierdaagse in 2021 wordt ook weer in de eerste week van juni georganiseerd. De exacte dagen worden op een later moment bekend gemaakt.

Update 24-3-2020 > 12.00 uur:
* Oranjevereniging Noordwijkerhout 4-5 mei: Beste Noordwijkerhouters, helaas eerder dan verwacht moeten wij u melden dat wij de activiteiten voor de Aubade, 4 en 5 mei moeten afgelasten. Eerder al melden wij u dat de activiteiten rond Koningsdag waren stopgezet. Zoals door het kabinet meerdere malen is benadrukt gaat het om onze gezondheid en ook wij onderstrepen dit verzoek met grote nadruk. We hadden al een alternatieve invulling voor 4 mei bedacht maar gelet op de maatregelen welke vandaag zijn ingegaan is ook dat helaas niet mogelijk. Wel wil ik u oproepen om op 4 mei de vlag halfstok te hangen om in ieder geval onze doden te herdenken. Maar ook op Koningsdag en 5 mei wil ik u verzoeken de vlag uit te hangen, als teken van saamhorigheid. Zodra de situatie in Nederland weer is verbeterd en activiteiten weer mogen plaatsvinden zijn wij er klaar voor. Het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout wenst u veel sterkte maar verzoekt u ook de afstand tot elkaar te behouden en de maatregelen op te volgen.

Update 21-3-2020 > 12.00 uur:
* Oranjevereniging Noordwijkerhout Koningsdag: Beste Noordwijkerhouters, de situatie in Nederland is veranderd. Onze gezondheid is een groot goed waar we alle voorzichtigheid in moeten betrachten. Om te voorkomen dat er mensen besmet raken doordat evenementen ook met minder dan 100 personen in principe doorgang zouden mogen vinden moeten er toch keuzes worden gemaakt. Na veel wikken en wegen heeft de Oranjevereniging Noordwijkerhout moeten besluiten Koningsdag 2020 in zijn huidige vorm af te lasten. In de wetenschap dat Koningsdag ligt na 6 april, de datum waarvoor door de overheid getroffen maatregelen gelden, wordt door ons maar ook de gemeente en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen nagedacht over een mogelijke alternatieve invulling. Hierover is nog geen besluit genomen en zal sterk afhankelijk zijn van de op dat moment geldende maatregelen. Wij staan in nauw contact met onze burgemeester om de te kijken hoe een alternatieve invulling gegeven kan worden aan de Aubade, 4 en 5 mei. Binnen het College wordt daar over gesproken. Indien en nadat daarover is besloten zullen wij u dat berichten. Inmiddels waren wij al in een vergevorderd stadium met andere verenigingen en bedrijven om onze evenementen te organiseren, middels deze weg wil ik hen hartelijk danken. Het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout wenst u veel sterkte.

Update 20-3-2020 > 00.00 uur:
* Corso-organisatie Noordwijkerhout: De jaarlijkse activiteiten rond de Bloemencorso (voor 2020 afgelast) in Noordwijkerhout zijn allemaal afgelast. Kindercorso, mozaïeken, bloemenshow in de Witte Kerk gaan allemaal niet door. Het coronavirus heeft hier een einde aan gemaakt. Het was een moeilijke beslissing maar de veiligheid voor alle mensen, deelnemers en toeschouwers staat voorop. Wij hebben de voorbereidingen stopgezet maar beloven dat we volgend jaar weer terug komen met een week vol met activiteiten rond de Witte Kerk. Wij hopen volgend jaar weer op jullie enthousiaste inzet en wensen jullie allemaal veel gezondheid in deze moeilijke tijd.

* Feestcommissie De Zilk: Mozaïekwedstrijd en 'Heel De Zilk bakt' zijn afgelast! Helaas hebben wij het besluit moeten nemen om de mozaïekwedstrijd en 'Heel De Zilk bakt' niet door te laten gaan in verband met het coronavirus. Voor 'Heel De Zilk bakt' gaan we op zoek naar een vervangende datum in de loop van dit jaar. Dit is echter afhankelijk van alle maatregelen omtrent het Corona virus. Wij wensen iedereen veel gezondheid toe.

* Vereniging Dorpsbehoud: Beste vrienden van Dorpsbehoud, als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, heeft het bestuur besloten de jaarvergadering voorlopig uit te stellen. Een nieuwe datum wordt nog vastgesteld. Wij hopen u op een later moment in goede gezondheid te ontmoeten. Het bestuur.

Update 18-3-2020 > 00.00 uur:
* Sint Victorparochie: Helaas voor het kinderkoor, parochianen, kinderen, ezel Nono van Swiffers Hoeve en Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc Noordwijkerhout gaat het feest van Palmpasen (5 april) niet door. Maar dit is VOORAL erg vervelend voor de groep ouderen die het toch al zo moeilijk hebben. Zij kijken er altijd naar uit om een mooi versierde palmpaasstok te ontvangen. Wij komen binnenkort met een digitale actie. Wij houden u op de hoogte en doe dan allemaal mee. Binnenkort meer info.

* Bridgeclub Het Juiste Bod: Beste bridgers, helaas nopen de maatregelen betreffende het corona virus ons om de bloemendrive van 5 april af te gelasten. Ik verzoek u om hiervan ook uw bridge partner op de hoogte te stellen. Het inschrijfgeld zal u geretourneerd worden. Met vriendelijke groet. Het bestuur van B.C. Het Juiste Bod

* Toneelvereniging ODI: Geen komische thriller 'Over ons lijk' in De Schelft. Naar aanleiding van de landelijke ontwikkelingen betreffende het Coronavirus, laten wij weten dat onze toneelverenigingen de richtlijnen van het RIVM volgen. Dit betekent dat de gezamenlijke productie van ODI en HTIOS 'OVER ONS LIJK', welke op 3 en 4 april op de agenda staat in De Schelft te Noordwijkerhout, helaas niet doorgaat.

Wat betreft de uitvoeringen in De Muze te Noordwijk op 17 en 18 april blijven we de ontwikkelingen volgen en houden we ook daarvoor de richtlijnen van het RIVM aan. Voor de nu vervallen data in de Schelft kunnen we op het moment nog niet bepalen of en wanneer er alternatieve speeldata komen. Mochten er ontwikkelingen zijn, dan melden wij dit op onze website’s en facebook.

De reserveringen voor De Schelft voor geannuleerde data via de website van ODI vervallen. Kaarten die gekocht zijn voor De Schelft blijven geldig wanneer “Over ons lijk” op een ander moment in De Schelft gespeeld wordt. Ook kunnen de kaartjeskopers hun geld terug krijgen. Mail hiervoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vooralsnog gaan we er van uit dat vrijdag 17 en zaterdag 18 april ons toneelstuk te zien is in De Muze.
De aanvang is 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur.

Kaartverkoop
Donateurs kunnen voor bezoek aan De Muze reserveren door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 071-3646226.Losse kaarten zijn voor € 10,- verkrijgbaar via www.demuzenoordwijk.nl.

* Arriva Openbaar Vervoer: Aanpassingen dienstregeling Arriva Zuid-Holland Noord, klik hier.

* H.S.V. de Arnoud: gaat zijn laatste wintercompetitiewedstrijd schrappen en op 5 April de afsluitende koppelwedstrijd van het winterprogramma gaat ook niet door. Meer informatie over de Arnoud vind u op www.dearnoud.nl

Update 17-3-2020 > 13.00 uur:
* Het Uitvaarthuys: Inmiddels zijn de richtlijnen voor een uitvaart verder aangescherpt. Een afscheid is nog steeds toegestaan, maar met een beperkt aantal personen. Voor rouwbezoek en condoleances gelden dezelfde regels. De kerken in Noordwijkerhout blijven open voor een rouwdienst. Crematoria en begraafplaatsen zullen de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen. Zij kunnen hun eigen aanvullende beslissingen hierin nemen. Een uitvaartdienst verzorgen blijft maatwerk, en dat geldt nu nog meer. Lieve mensen, ondanks deze nieuwe regels, blijven we ons best doen een mooi en persoonlijk afscheid voor u te realiseren.

* NoVaTo: Gezien de strengere maatregelen van de overheid, de steeds duidelijker wordende ernst van de situatie en de gemiddelde leeftijd van zowel vrijwilligers als bezoekers heeft het bestuur van de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) besloten om de expositieruimte en het archief aan de Zeestraat 3A voorlopig te sluiten.

* Kringloopwinkel Noordwijk en Noordwijkerhout: blijven open tot het niet meer kan of niet meer mag of onverantwoord gaat worden. We hebben maatregelen genomen, deze zijn o.a. minder goederen ophalen, bezorgen tot aan de deur, sluiting van de koffiehoekjes en het plaatsen van pompjes met desinfectie middel voor de handen.

Update 16-3-2020 > 15.30 uur:
Gemeente Noordwijk: Vergaderingen gemeenteraad t/m 6 april 2020 afgelast. Als gevolg van aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is besloten om alle vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad tot en met 6 april 2020 te annuleren. Hieronder vindt u een overzicht van de vergaderingen en bijeenkomsten die niet doorgaan:
• Fractiespreekuur donderdag 19 maart 2020
• Raadsvergadering dinsdag 24 maart 2020
• Rondetafelgesprek dinsdag 31 maart 2020

* De Boekhorstruiters: Beste leden, Het kan u niet zijn ontgaan dat alle sportverenigingen per vandaag hun deuren moeten sluiten. Dat geldt dus ook voor onze KNHS accommodatie, dat in ieder geval tot en met 6 april gesloten zal zijn. Dat houdt in dat: alle lessen/ activiteiten en evenementen tot 6 april komen te vervallen, kantine gesloten blijft en dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de accommodatie. De accommodatie gaat op slot, sleutels van het hek kunnen niet worden gebruikt. De Boekhorstruiters is een officiële KNHS accommodatie en daarom van rechtswege gebonden aan de maatregelen van zowel overheid als KNHS. We hopen op jullie begrip. Zodra er meer nieuws is, zullen we dat uiteraard hier bekend maken. Vriendelijke groeten, de Boekhorstruiters. 

* C.V. De Kaninefaaten: Beste ouder(s)/verzorger(s) en auditant, In navolging van de adviezen van het RIVM en GGD moeten wij, de dansmariekecommissie en het bestuur C.V. de Kaninefaaten, helaas mededelen dat de auditie voor de dansmariekes vanavond 16 maart niet doorgaat. Niet getreurd, wij zullen op een later tijdstip alsnog de auditie laten plaatsvinden.Jullie worden daarvan tijdig op de hoogte gesteld. Met vriendelijke groet, dansmariekecommissie C.V. de Kaninefaaten.

* ONNO-ondernemersvereniging: Ivm de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus gaat de bijeenkomst van de ONNO komende donderdag 19 maart helaas niet door. Wij vertrouwen op ieders begrip hiervoor en hopen dat een ieder deze tijd zo gezond mogelijk en zonder al te grote zakelijke problemen doorkomt! 

* Vestigingen Bibliotheek Bollenstreek: zijn gesloten, maar lezen kan nog steeds. Het kabinet heeft naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus op 12 maart een aantal extra maatregelen genomen. De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM raken ook de Bibliotheek Bollenstreek. Hierin nemen we onze verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De Bibliotheek Bollenstreek heeft als gevolg van deze maatregelen besloten om tot en met 6 april al haar vestigingen te sluiten en alle activiteiten te verplaatsen. Geleende materialen kunnen thuis worden gehouden. Tot en met 15 april worden er geen boetes in rekening gebracht. Dit geldt ook voor boeken die ingeleverd moeten worden omdat ze gereserveerd zijn.

Onze vestigingen zijn gesloten maar je kan nog steeds lezen. De Bibliotheek Online is altijd open! Bij de Bibliotheek Online krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Met de Bibliotheek Online heb je ruim 28.000 e-books voor jong en oud tot je beschikking. Of wil je liever een luisterboek? In de LuisterBieb-app staan maar liefst 3.700 titels voor je klaar. Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl . Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor de allerjongsten vind je er naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes.

We zien iedereen graag in goede gezondheid weer terug bij de Bibliotheek Bollenstreek zodra het weer mogelijk is.

Update 15-3-2020 > 23.00 uur:
* Huisartsenpraktijk Celsius: Vanaf heden is onze praktijk alleen te betreden voor mensen met een afspraak. Alle andere mensen vragen wij telefonisch contact op te nemen met de praktijk 0252-547020. De huisartsen in Noordwijkerhout hebben besloten om alle praktijken fysiek te sluiten. De mensen die een afspraak hebben staan zullen worden afgebeld door onze praktijk. Bij elke patiënt wordt door een arts besloten of visite of consult op de praktijk noodzakelijk is.

* Van de Klaverjasclub in het clubgebouw van de Duinklievers op het Marktplein vervallen tot nader order alle klaverjasavonden.


Landelijk bericht NOS 15-3-20 > scholen, kinderopvang, horeca, sportclubs:
De scholen en kinderopvangcentra gaan morgen niet open en ook de horeca moet de deuren sluiten. Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Dat bevestigen Haagse bronnen.

Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Dit weekend bleek dat veel mensen weinig boodschap hadden aan de adviezen om een beetje uit elkaars buurt te blijven; in veel steden zaten horecagelegenheden en terrassen vol.

De ministers Bruins en Slob geven om 17.30 uur een persconferentie over de maatregelen. Morgen spreekt premier Rutte het land toe via de televisie.

Het hele onderwijs komt stil te liggen. Basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en hbo-opleidingen gaan allemaal dicht, hebben de meest betrokken ministers vanmiddag na telefonisch overleg afgesproken. Eerder vanmiddag waren er al besprekingen geweest tussen de scholen en het ministerie van Onderwijs en tussen het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid en de medisch specialisten.

Die laatsten riepen gisteren al op tot de verregaande maatregel van het sluiten van scholen. Volgens de specialisten worden kinderen en jongeren weliswaar niet zo ziek van corona, maar kunnen ze het virus wel degelijk verspreiden. Het kabinet ging tot nu uit van het advies van het RIVM om de scholen open te houden.

Druk steeds groter
Naast de oproep van de medisch specialisten werd de politieke druk om hardere maatregelen te nemen steeds groter. Regeringspartij D66 riep eerder vandaag het kabinet al op om te luisteren naar de onrust onder ouders van schoolgaande kinderen.

Tot nu toe was het argument tegen scholensluiting dat de ouders dan niet naar hun werk kunnen, omdat ze op hun kinderen moeten passen. Vooral voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en andere cruciale beroepen is dat ongewenst. De brancheorganisatie voor de kinderopvang heeft nu toegezegd dat voor kinderen van deze ouders opvang komt, zodat ze aan het werk kunnen blijven.

Update 15-3-2020 > 17.00 uur:
* Huisarts Dusseldorp De Zilk: De huisarts in De Zilk (dr. van Dusseldorp) heeft normaal een inloopspreekuur in de ochtend van 8.00 uur tot 8.30 uur. Dit komt nu door coronavirus situatie te vervallen. Aan de patiënten wordt gevraagd zij willen bellen voor een afspraak en niet meer binnen kunnen lopen zonder afspraak. Het telefoonnummer van de praktijk is: 0252-521220. 

* Bloemencorso weekend Noodwijkerhout: De infoavond van de mozaïeken en kindercorso gaat niet door op 18 maart. Vooralsnog gaan de voorbereidingen wel door. Inschrijfformulieren voor de mozaïeken zijn te verkrijgen bij Nico Koomen 06-51588709

* Reuring: Lieve Reuring vrienden, beste bezoekers. Per ingang van 16 maart is Reuring gesloten tot minimaal 31 maart. Dit is een voorzorgsmaatregel om contactcirkel zo klein mogelijk te maken. En zo het coronavirus een halt toe te roepen. Reuring wil telefonisch contact met u onderhouden. Maar we hebben niet van alle Reuring vrienden een telefoonnummer. Heb je behoefte aan een praatje, of heb je een vraag. Je mag altijd bellen naar onderstaand nummer. Wij gaan jullie vreselijk missen. Maar zien jullie op Facebook of we bellen. Met elkaar kunnen we het. Liefs team Reuring. Telefoon nummer 06-50610135.

* Activiteitencentrum Puyckendam: alle activiteiten die plaatsvinden in Activiteitencentrum Puyckendam Pilarenlaan 4 P1 zijn vervallen tot in ieder geval 1 april.

Update 14-3-2020 > 18.30 uur:
* Bridgevereniging Gezelligheid Troef: In verband met de aanbevolen voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus kan de slotdrive in het clubhuis van de Duivenvereniging De Duinklievers op donderdagmiddag 19 maart niet door gaan. Vriendelijke groet van Henk Heemskerk

* Gemeente Noordwijk: Op 13 maart 2020 tekende de Voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Hollands Midden de Noodverordening COVID-19. De inwerkingtreding van de noodverordening is op zaterdag 14 maart 2020 om 20.00 uur en geldt tot en met dinsdag 31 maart 2020. Deze noodverordening is ook van kracht in de gemeente Noordwijk. Samen met de Veiligheidsregio werkt de gemeente aan het indammen van Corona.

Update 14-3-2020 > 16.30 uur:
* Parochie Sint Maarten: t/m 31 maart vervallen de weekendvieringen in onze parochie. Dit in verband met de landelijke maatregelen in verband met het coronavirus. Zie voor nadere informatie: https://bit.ly/2QfGm4a. Onze parochie bestaat uit zeven kerken in Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Voorhout en Warmond. Samen vormen zij het middelpunt van een levendige rooms-katholieke gemeenschap in de Duin- en Bollenstreek. Op deze website vindt u alle informatie over de activiteiten in de zes parochiekernen en de vieringen in onze kerken. De parochiekerk van Sint Maarten is de Sint Jeroenskerk in Noordwijk. Tot 11 november 2020 is de Sint Jeroen tevens de tijdelijke hoofdkerk.

Update 14-3-2020 > 11.00 uur:
* Z-ambassadeurs: de voorjaars-opschoonactie in Noordwijk op 21 maart is ook geannuleerd.

* NoVaTo: De stichting Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) heeft besloten om sommige activiteiten in te perken. Dat betekent dat de lezingen van dinsdag 17 maart en donderdag 9 april worden uitgesteld. Hiervoor zullen te zijner tijd nieuwe data worden bepaald. Het toegangsbewijs blijft geldig voor de lezingen op de nieuwe data. De expositieruimte aan de Zeestraat 3A blijft vooralsnog geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:00-16:00 uur.

* Bibliotheek Noordwijkerhout: In verband met het coronavirus worden alle groepsactiviteiten van de Bibliotheek Bollenstreek en de Volksuniversiteit Oegstgeest tot 1 april geannuleerd. De vestigingen blijven vooralsnog geopend. Alle activiteiten die gepland stonden tot 1 april zijn geannuleerd. Het gaat om cursussen, lezingen, spreekuren, voorlezen, taalcafés, mamacafés en leeskringen. Heb je een vraag een activiteit, dan kan je terecht bij een van onze medewerkers in onze vestigingen. Alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek blijven vooralsnog open. Je kunt bij ons terecht tijdens de gebruikelijke openingstijden. Wij vragen je om onze vestigingen niet te bezoeken als je (milde) klachten hebt, zoals hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en koorts. Ook vragen we je de nodige hygiëne maatregelen in acht te nemen. Wij bedanken je voor je begrip en medewerking

Update 14-3-2020 > 00.00 uur:

* De Boekhorstruiters: We nemen maatregelen wegens het Corona virus. Tot nader bericht is de kantine alleen open voor een sanitaire stop en een consumptie die dan buiten genuttigd moet worden. Na de lessen gaat de kantine gelijk dicht. De lessen gaan tot op heden nog wel door. Er wordt dringend verzocht om bij een verminderde weerstand thuis te blijven, en je eigen hygiëne in acht te nemen. Houd ook gepaste afstand. We hopen op begrip.

* VV De Kolibri: de bingo van aanstaande donderdagavond 19 maart en de vogelmarkt op zaterdag 28 maart in het Victorhuis kunnen helaas niet doorgaan vanwege de coronavirus.

* Politiebalie in Noordwijkerhout gesloten: In navolging van het besluit van de gemeente Noordwijk om de gemeentelijke publieksbalie Noordwijkerhout tijdelijk te sluiten ivm coronavirus is ook de politiebalie in Noordwijkerhout tijdelijk gesloten. U kunt terecht op de teambureau’s in Noordwijk of Lisse.

Update 13-3-2020 > 17.45 uur:
* Gemeente Noordwijk: Het kabinet heeft extra maatregelen bekendgemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Deze maatregelen hebben ook effect op onze dienstverlening. De publieksbalie in Noordwijkerhout, het Wmo-adviescentrum en Lokaal Loket Noordwijk zijn gesloten. De publieksbalies in het gemeentehuis van Noordwijk blijven open. Lees meer in het nieuwsbericht: http://bit.ly/2QdUz1h

* Tennisvereniging De Boekhorst: Beste leden, Het spreekt voor zich dat de maatregelen t.a.v. het coronavirus ook van kracht zijn voor onze vereniging. Zoals we in de laatste nieuwsbrief aangaven, volgen we de richtlijnen van de KNLTB. Deze heeft aangekondigd dat alle toernooien en evenementen tot en met 31 maart niet doorgaan. Dat betekent voor de Boekhorst dat het openings- en invitatietoernooi, de Ladies Day in de Frijlink, en de eerste competitiedag van de Tenniskids rode en oranje competitie niet doorgaan. Voor de Ladies Day wordt t.z.t. een alternatieve datum gecommuniceerd. Vrij tennissen kan vooralsnog gewoon wel, mits u de hygiënerichtlijnen van het RIVM in acht neemt. Uiteraard vragen we u niet te komen tennissen wanneer u griep-of verkoudheidsverschijnselen heeft. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we u daarvan uiteraard op de hoogte via mail en onze website. Vriendelijke groeten, TV de Boekhorst.

Update 13-3-2020 > 15.30 uur:
*
NSL: In navolging van de aangescherpte maatregelen en adviezen van het NOC*NSF, Atletiekunie en Wandelbond heeft het bestuur van de AV NSL besloten alle activiteiten op te schorten, in ieder geval tot en met 31 maart 2020.

* All American Bowling: Wij vragen uw medewerking op volgende punten: Wij gaan er van uit dat u niet ziek bent als u ons bedrijf bezoekt. Hand Sanitizer na het bowlen en toiletgebruik is aanwezig. Zoveel mogelijk ruimte tussen groepen eters. Deurkrukken worden regelmatig ontsmet. Maximaal 90 personen aanwezig. Geen handen schudden. Niezen in de elleboog a.u.b. Beste bowling gasten: Wij willen u vragen als u alleen bij ons gaat bowlen niet te blijven als het te druk is gezien het maximum van 90 personen. Bedankt voor uw medewerking. TEAM ALL AMERICAN BOWLING.

Update 13-3-2020 > 15.00 uur:
*
Como & Co: Het Coronavirus gaat ook ons niet onopgemerkt voorbij. Vanuit onze filosofie willen wij onze gasten zo goed mogelijk blijven bedienen. Voor nu blijven we elke dag open vanaf 09.30u en serveren we jullie onze lekkerste koffie, lunch en diner. Wel treffen we extra maatregelen rondom hygiëne, nemen we voor 80% reserveringen aan en zorgen we voor extra ruimte tussen de tafels. Als nuchtere Noordwijkerhouters houden we de richtlijnen van RIVM aan en schakelen we per dag. We hopen dat eenieder die kan, blijft genieten van wat we te bieden hebben. Voor gasten die een feest of partij bij ons hebben gereserveerd in de komende drie weken, wordt persoonlijk contact mee gezocht. Vragen kun je stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we proberen hier zsm op te reageren. 

*
Hakuna Matata: Helaas hebben wij, st Hakuna Matata, ook moeten besluiten dat ons evenement niet plaats kan vinden in verband met de maatregelen omtrent het Corona virus. Wij zullen alles in het werk stellen om te proberen of er mogelijkheden zijn om de uitvoeringen op een later tijdstip toch door te kunnen laten gaan. Bewaar de gekochte kaarten goed en houd onze website www.hakunamatata-dezilk.nl in de gaten voor verdere mededelingen.

* NZRB: Beste zwemmers, ouders, instructieleden en alle betrokkenen bij de NZRB, Gisteren heeft onze regering ons gevraagd om al het mogelijke te doen om de verspreiding van het corona-virus zo veel mogelijk te beperken. Daarom gaan de zwemlessen van de NZRB de komende twee weken, op 18 en 25 maart, niet door. Voor de periode erna wachten we verdere instructies af. We rekenen op uw begrip. Namens bestuur en zwembadleiding van de NZRB, Mariette van den Bosch

Keukenhof stelt opening uit tot 1 april.

Update 13-3-2020 > 14.30 uur:
* Dragersvereniging Sint Barbara heeft de jaarvergadering van 20 maart afgelast.

* Palliam inspiratie, bezinning & ontmoeting: vanwege ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn alle P-events voor de rest van maart komen te vervallen. Helaas. Voor nu houden we onze angst onder controle met gezond verstand, onze paniek met geduld en onze onzekerheid met kennis. Verdere berichten over alle P-events van april en mei volgen zo spoedig mogelijk. 

* Heilig Hart van Jezuskerk: Alle weekendvieringen in de Heilig Hart van Jezuskerk in De Zilk worden tot nader orde en in ieder geval tot 31 maart afgelast vanwege de Corona-pandemie. De Eucharistie waarin Pastoor Bosma aanstaande zondag 15 maart geïnstalleerd zou worden als pastoor van onze parochie H. Willibrordus kan vanwege de coronapandemie en de door de overheid afgekondigde maatregelen NIET DOORGAAN.

* Café van der Geest: In verband met de maatregelen die het kabinet heeft genomen, zijn ook wij genoodzaakt om ons evenement uit te stellen. Daarom gaat het concert van de Stolling Rones niet door op 28 maart 2020. We zijn op zoek naar een alternatieve datum. Zodra deze bekend is delen we het met jullie. De kaarten blijven geldig voor een volgende keer. Bij vragen kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard blijft ons café geopend op de reguliere tijden. Check hiervoor onze website: www.cafevandergeest.nl.

Update 13-3-2020 > 12.30 uur:
Tennisvereniging Van Nispen: de receptie op 27 maart ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan is tot nader order uitgesteld. Het  bestuur.

Update 13-3-2020 > 11.30 uur:

* Popkoor Bloom: De Muze heeft ons vanochtend bevestigd dat alle voorstellingen t/m 31 maart 2020 worden afgelast. Wij vinden dit ongelooflijk jammer! Niet alleen voor ons publiek, maar ook voor alle zangers, dansers, musici en vrijwilligers die deze voorstelling met passie en gedrevenheid mogelijk hebben gemaakt. De intentie van Bloom is om de concerten alsnog door te laten gaan op een later tijdstip. Wij gaan daarover in overleg met de Muze. Vanwege de reeds gemaakte kosten is restitutie van de kaarten niet mogelijk. Wij adviseren iedereen die een kaart heeft, deze goed te bewaren. Er komt zo spoedig mogelijk een bericht op social media en op de site van Bloom. 

Update 13-3-2020 > 11.00 uur:
* KBO De Zilk: Vanaf vandaag zijn alle activiteiten van de KBO De Zilk stopgezet tot 31 maart. Klaverjassen, vierkamp, bewegen op muziek, koersballen, bridgen, biljarten, Jeu des boules, creatieve ochtend, kienen The old timers en the melody makers. Wij gaan zoveel mogelijk proberen de mensen persoonlijk te benaderen, of via de coördinatoren. Heel jammer, omdat juist onze ouderen een verzetje nodig hebben. Maar gezondheid gaat voor alles, zeker voor deze groep. Mocht u iemand kennen die aan onze activiteiten meedoet,wilt u hem of haar dan attenderen op dit bericht? Hopelijk tot snel.

* De Regenboogschool: Stichting Openbare Scholen Duin- en Bollenstreek heeft i.v.m. het coronavirus moeten besluiten dat de open dag niet doorgaat. Dit betekent dat er op de Regenboog aanstaande woensdag 18 maart geen open ochtend zal zijn.

Update 13-3-2020 > 10.30 uur:
* Bridgeclub Het Juiste Bod: Beste leden, naar aanleiding van het advies van de Bridgebond, welke onderstaand is bijgevoegd, annuleren we in ieder geval tot en met 31 maart onze bridge op de woensdagavond. Zodra er nieuws is te melden zullen we u informeren. Namens het bestuur van Het Juiste Bod.

* Stichting Vrienden van de Witte Kerk: De meezingavond ‘Kun je nog zingen zing dan mee’ die op 20 maart a.s. zou plaatsvinden in de Witte Kerk is vanwege de corona-crisis uitgesteld tot nader order. De kaartjes blijven geldig tot de nieuwe datum bekend is. Voor diegene die kaartjes hebben en deze willen retourneren, dat kan. Zie voor alle informatie: www.vriendenvandewittekerk.nl.

* Palliam: de filmavond van vrijdag 13 maart met 'Breathe' in het Victorhuis gaat vanwege de corona-crisis niet door.

* Gymnastiekvereniging van Nispen: Het bestuur van Gymnastiekvereniging van Nispen heeft besloten om per direct alle lessen van Gymnastiekvereniging van Nispen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. We rekenen op uw begrip.

* Sluiting Resto VanHarte Noordwijkerhout: Lieve Resto-gasten ! Helaas hebben wij, samen met de Resto VanHarte organisatie, het besluit moeten nemen om de Resto-avonden tot nader order te annuleren. Dit natuurlijk vanwege de verscherpte maatregelen m.b.t. Corona. Tot snel! Hartelijke groet van de vrijwilligers van Resto VanHarte Noordwijkerhout.

* Jeugdtheatergroep Tikkie: Helaas hebben wij ons door de ontwikkelingen rondom het virus COVID-19 genoodzaakt gezien de geplande voorstellingen van Belle en de Bruut op 4 en 5 april uit te stellen. Wij zullen zo snel mogelijk laten weten wanneer de voorstellingen wel uitgevoerd kunnen worden. Met iedereen die tickets gekocht heeft nemen we zo spoedig mogelijk contact op om het betaalde bedrag te restitueren. Uiteraard vinden we dit erg jammer voor spelers, vrijwilligers en publiek, maar veiligheid staat bovenaan. Alvast bedankt voor uw begrip!

* Zwemvereniging Noordwijkerhout: Zoals jullie hieronder kunnen lezen heeft de KNZB als advies gegeven alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten georganiseerd door een vereniging stop te zetten tot en met 31 maart. Wij als zwemvereniging houden ons hier aan. De trainingen worden tot die tijd geannuleerd. Helaas....

* Pastoraatsgroep Sint Jozef: In overleg met de bisschoppen zijn alle vieringen in de kerken afgelast. Daardoor is er geen Jozefviering en vervalt daardoor de Jozefdrive in de Maasgaarde. We kunnen niet alle deelnemers persoonlijk bereiken, dus geeft u het door! De kerk is wel open van tien tot elf uur, zodat een ieder wel een kaarsje kan opsteken. En is er gelegenheid voor een persoonlijk gebed.

* Scouting St. Jozef-/Emerentiana: Beste ouders/verzorgers en leden, Vanaf donderdag 12 maart 2020 gelden er nieuwe maatregelen in Nederland betreffende het Coronavirus. Vanuit de richtlijnen van het RIVM, het advies van Scouting Nederland en overleg binnen de eigen groep. Is besloten om het advies op te volgen en de scouting activiteiten niet door te laten gaan. “Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 maart niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken.” Dit betekent dat de opkomsten in maart en de Tête-à-Tête verkoop helaas niet doorgaan. Wij hopen in het weekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 april de opkomsten weer te starten. Met vriendelijke groet, Bestuur Scouting St. Jozef/-Emerentiana.

Update 13-3-2020 > 00.00 uur:
* Bowlingvereniging Noordwijkerhout: BVN volgt het advies van de NBF en NOC*NSF. Tot 1 april wordt de huisleague stilgelegd en ook het NKS wordt uitgesteld. Zodra we bericht krijgen dat alles weer door kan gaan, nemen we een besluit over de in te halen wedstrijden. Bestuur BVN

* Jeugdwerk De Zilk: Het bestuur van Stichting Jeugdwerk De Zilk heeft besloten om per direct alle activiteiten van het jeugdwerk tot en met 31 maart niet door laten gaan. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken.

Update 12-3-2020 > 21.45 uur:
*
 GIOS: Beste leden, ouders, verzorgers, Hierbij willen wij u informeren over de activiteiten van GIOS i.v.m. het Corona Virus. Wij hebben besloten de adviezen van de KNGU, het RIVM en het NOC*NSF op te volgen. Met ingang vrijdag 13 maart, zullen dus alle lessen t/m 31 maart vervallen. Deze adviezen luiden als volgt: klik hier.

Café van der Geest: In verband met de maatregelen die het kabinet heeft genomen zijn ook wij genoodzaakt om ons evenement(en) te moeten uitstellen. Daarom gaat ons Akoestisch Open Podium van aanstaande zondag 15 maart helaas ook niet door. We hadden het graag anders gezien en omdat dit de laatste keer was van het seizoen danken wij iedereen voor zijn inbreng. In het najaar van 2020 zullen wij weer leuke middagen gaan organiseren. Uiteraard blijft ons café gewoon open op de reguliere tijden.

* De Witte Kerk: Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de overheid rondom het Corona-virus heeft de kerkenraad besloten om de kerkdiensten in de Witte Kerk tot eind maart geen doorgang te laten vinden. Een vergaande maatregel in een bijzondere tijd, waarmee wij hopen een bijdrage te leveren aan het zo spoedig mogelijk onder controle krijgen van het virus. Wij bidden allen die belast zijn met de medische zorg voor de kwetsbaren veel kracht toe!

* HV Northa: In verband met het coronavirus zijn alle handbalwedstrijden tot en met 31 maart afgelast. Hiermee volgt het NHV de adviezen van het RIVM en het kabinet op. Dit betekent dat ook de trainingen tot die tijd worden afgelast. De spelers worden via hun eigen trainer hierover geïnformeerd.

Update 12-3-2020 > 20.00 uur:
* St. Jeanne d'Arc: Vanmiddag hebben wij het advies gekregen vanuit de KNMO om met onmiddellijke ingang alle repetities, lessen, concerten etc. te cancelen. Ook de ALV, de voorspeelmiddag en de Pub quiz komen te vervallen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk informeren met nieuwe data. Het bestuur van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kan niets anders doen dan dit advies op te volgen. Daarom zijn tot nader order alle activiteiten binnen de vereniging gestaakt.

Advies KNMO
Op basis van de informatie van de overheid van 12 maart 2020 adviseert de KNMO muziekverenigingen en leden/bonden om met onmiddellijke ingang alle evenementen tot en met 31 maart af te gelasten. Daarbij laten wij het maatschappelijk belang van onze sector en de daarbij behorende verantwoordelijkheid zwaar wegen. Zoals u zult begrijpen zijn we niet lichtvaardig tot dit besluit gekomen omdat we ons bewust zijn van de enorme impact die dit heeft.

Evenementen van leden/bonden van de KNMO
Gezien de uitbreiding van het Coronavirus adviseren wij, mede naar aanleiding van richtlijn van de overheid d.d. 12 maart 2020, alle bonden/leden om met onmiddellijke ingang hun activiteiten/evenementen te annuleren onafhankelijk van het aantal deelnemers c.q. bezoekers. Onder deze evenementen vallen o.a.: Concertwedstrijden, Sportwedstrijden (Majorette/Twirl/CGN), Solistenwedstrijden, Muziekexamens, Expertise bijeenkomsten

Evenementen van (muziek)verenigingen
Gezien de uitbreiding van het Coronavirus adviseren wij, mede naar aanleiding van richtlijn van de overheid d.d. 12 maart 2020, alle (muziek)verenigingen om met onmiddellijke ingang hun activiteiten/evenementen te annuleren onafhankelijk van het aantal deelnemers c.q. bezoekers. Onder deze evenementen vallen o.a.: Concerten, Taptoes, Muzieklessen, Repetities.

Wij begrijpen dat deze maatregelen drastisch zijn en zijn er ons van bewust dat het annuleren van evenementen waar vaak een lange en intensieve voorbereiding voor is geweest ingrijpend is. Gezien de mogelijk gezondheidsrisico’s en verdere verspreiding van het Coronavirus onderschrijven wij het advies van de regering in haar persconferentie van 12 maart 2020. We hebben samen een verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het Coronavirus met alle daarbij behorende gevolgen te voorkomen. Namens het bestuur van de KNMO, Bart van Meijl Voorzitter Utrecht, 12 maart 2020

Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben, voor vragen kunt u contact opnemen met een van onze bestuursleden. Met vriendelijke groet, Bestuur Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc 

* De Harpe Davids: Het bestuur van de Harpe Davids heeft besloten om al haar activiteiten tot 1 april stop te zetten. Dit zijn de repetities van het leerlingenorkest en grote orkest op de woensdagavond en alle lessen van de leerlingen. De Harpe Davids volgt daarin het advies van het RIVM en de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Klik hier.

Update 12-3-2020 > 19.00 uur:
* KBO Noordwijkerhout: heeft al haar activiteiten tot en met 31 maart a.s. afgelast. De leden van de KBO zijn ouderen, vaak ook kwetsbare ouderen, door een opeenstapeling van ouderdom ziekten. De ouder wordende mens is het meest kwetsbaar als zij/ hij dit virus oploopt. Het risico op complicaties is groot. We zijn ons ervan bewust dat wij als KBO onze leden een mooie dagactiviteit afnemen door deze maatregel. Het is even niet anders in het belang van ons allen.

* R.K.V.V. van Nispen: Beste Vanispianen, zoals bij velen vast al bekend, heeft de KNVB het voetbal in Nederland afgelaste voor hele maand maart. Dit is natuurlijk heel erg jammer, maar vast en zeker een weloverwogen en verstandig besluit. Op de website van KNVB vindt je meer informatie over het besluit. We hebben besloten dat de trainingen voorlopig "gewoon" door blijven gaan bij Van Nispen. Mochten de trainers op eigen initiatief besluiten de training(en) toch niet door te laten gaan, dan zullen ze dat communiceren naar de spelers/ouders. Wel willen we iedereen erop attenderen dat ook Van Nispen de nieuwe maatregelen die op 13 maart zijn verkondigd, ten harte willen nemen. In geval van verkoudheidsklachten of andere milde gezondheidsklachten raden we af om naar de training te komen. Als dit het geval is zorg dan dat je contact hebt met de trainer over je afwezigheid. Het bestuur.

* Bridgeclub De Schelft: Beste bridgeliefhebber, Vanwege de recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus in Nederland en de nieuwe maatregelen die het kabinet vanmiddag heeft aangekondigd, heeft het Bestuur van Bridgeclub de Schelft besloten deze richtlijnen te volgen. Dit betekent dat onze bridgecompetitie voor de rest van deze maand (t/m 31 maart) wordt afgelast. De eerste mogelijkheid om weer in Puyckendam te starten met de bridge zal dan maandag 6 april zijn, dit echter onder voorbehoud van de verdere maatregelen die wellicht de komende dagen/weken duidelijk worden. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en hopen dat de situatie snel weer verbetert. Zorg in ieder geval goed voor jezelf! Met vriendelijke groet, Bestuur Bridgeclub de Schelft

* De Reuma Nederland collecteweek vindt geen doorgang 16-21 maart, (Carona). Later komt er een nieuwe datum.

* Topaz Munnekeweij: De bewoners van Topaz behoren tot een kwetsbare doelgroep. Kom daarom alleen op bezoek als dit strikt noodzakelijk is. Kom niet op bezoek als je verkouden, snotterig of grieperig bent. Meer informatie: klik hier.

* Ook het veel bezochte Lentefeest bij Jansen's Overseas op zaterdag 21 maart kan helaas door de coronavirus perikelen ook niet doorgaan.

Update 12-3-2020 > 17.45 uur:
* Basketbalvereniging The Jump: Door het advies dat is gegeven door het RIVM en de beslissing van de NBB om de wedstrijden niet door te laten gaan, hebben wij als vereniging ook besloten geen trainingen te organiseren t/m 31 maart. Daarnaast zullen wij de ALV van 25 maart om dezelfde reden verplaatsen naar een nog onbekende datum. Wij willen iedereen bedanken voor het begrip.

Update 12-3-2020 > 17.00 uur:
* VVSB: Alle wedstrijden van VVSB zijn tot eind maart afgelast. Voor meer informatie klik hier.

Update 12-3-2020 > 15.45 uur:
* De jamsessie in Café De Ruigenhoek: van zaterdagavond 14 maart is ook afgelast door de nieuwe afgekondigde maatregelen van de regering, waarbij wordt afgeraden om met meer dan 100 mensen in één ruimte te zitten.

Update 12-3-2020 > 13.45 uur:
Oranje Fonds: ‘Stel NLdoet-activiteiten uit’
Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. “Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid”, stelt waarnemend directeur Marc van Hal.

NLdoet deelnemers Noordwijkerhout
Voor Noordwijkerhout zijn er drie NLdoet-deelnemers met activiteiten op zaterdag 14 maart: Kinderboerderij De Dierenhoeve, Waterspeeltuin De Speelakker en Scouting Bosgeest.

* Kinderboerderij De Dierenhoeve heeft in overleg de Rotaryclub Noordwijk Duin- & Bollenstreek, die al jaren met een grote groep helpt op deze dag, besloten om de activiteit af te blazen en is men voornemens om een nieuwe datum te prikken. (wanneer is nog niet bekend)

* Waterspeeltuin Speelakker heeft intussen (16.00 uur) ook aangegeven dat men NLdoet heeft afgelast.

* Scouting Bosgeest: Beste leden/ouders/verzorgers, Vandaag zijn de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten gehouden. Dit betrof het advies vanuit Scouting Nederland en de richtlijnen van het RIVM. Even leek het erop dat alleen NLdoet niet door zou kunnen gaan en de opkomsten wel. Later op de dag ging het over het aantal kinderen dat tegelijkertijd in het clubhuis zou kunnen zijn en is er gedacht aan eventueel alternatieve locaties en/of tijden voor de opkomst van speltakken. Echter, in de namiddag kwam Scouting Nederland met duidelijke advies aan alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 maart niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit wordt aangesloten bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Wij vinden het niet leuk, maar wel verstandig om het advies op te volgen. De opkomsten van vrijdag en zaterdag gaan de rest van deze maand niet door. Wij hopen alle leden in het weekend van 4 april weer te zien. Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: klik hier. Met vriendelijke groet, Bosgeest Bestuur 

Verzetten
Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers dan ook hun activiteiten op een ander moment wel door te laten gaan. “Want vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in Nederland. En alle activiteiten die dit weekend uitgevoerd zouden worden, zouden een groot verschil maken voor veel mensen.” Op NLdoet.nl kunnen deelnemers lezen hoe zij hun activiteiten kunnen verzetten. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum. Organisaties zijn vrij om dit naar eigen inzicht te bepalen.

Update 12-3-2020 > 13.00:
* Op donderdagochtend 19 maart zou Joël Haasnoot bij de Bibliotheek Noordwijkerhout een ochtend komen verzorgen tijdens de Koffie+ over het Hollands Duin. In verband met het coronavirus is deze lezing afgezegd.

Update 11-3-20 > 22.00 uur:

* Maandag 16 maart zou de KBB (Kring Bedrijven Bollenstreek) een bezoek brengen aan het landgoed Calorama. In verband met het Coronavirus is deze bijeenkomst gecanceld. Het bestuur van de KBB is van mening dat met deze keuze het risico van haar leden en andere betrokkenen zoveel mogelijk beperkt wordt.

Update 11-3-20 > 17.00 uur:
* In het activiteitencentrum van Puyckendam gaat de geplande bingo van zaterdag 14 maart niet door.

* De Kletskop geeft in een mail aan dat de creatieve activiteit van woensdagmiddag 18 maart in het Victorhuis is afgelast.

* Stichting Met je Hart Noordwijkerhout-Noordwijk heeft aangegeven dat hun activiteiten met ouderen in ieder geval tot maandag 31 maart niet meer plaatsvinden, daarna wordt er bekeken hoe de situatie op dat moment is.

Alle drie organisaties geven aan dat de meldingen over het coronavirus aanleiding hebben gegeven hun activiteiten af te lassen, dit in verband met de kwetsbare doelgroep die deelneemt aan hun activiteiten en ze geen enkel risico willen nemen.