Datum: 09-08-2022 - 00:31
07
mrt
'20
Nieuwe pastoor Bosma opent tentoonstelling '100 jaar Heilig Hart van Jezuskerk' in De Zilk. (foto's)
Geschreven door Jubileumcommissie '100 jaar Heilig Hart kerk'

Nieuwe pastoor Bosma opent tentoonstelling '100 jaar Heilig Hart van Jezuskerk' in De Zilk. (foto's)

Vrijdagavond 6 maart heeft de nieuwe pastoor B.S. Bosma van de parochie Heilige Willibrordus in de Bollenstreek, de tentoonstelling 100 jaar Heilig Hart van Jezuskerk geopend door middel van het onthullen van een plakkaat met daarop alle pastoors van 100 jaar Heilig Hartkerk. Bent u nieuwsgierig naar het vaandel van de ‘Ned. R.K. Bloemist Land- en Tuinarbeiders bond Leo XIII “St. Joachim” afd. Zilk’? Deze en nog meer vaandels...

zijn te zien op de tentoonstelling, maar ook de schilderij met de beeltenis van bouwpastoor H.J.M. Hafkenscheidt (zie eerste foto) is te bewonderen naast een aantal andere schilderijen met de H. Hartkerk als onderwerp. Volop foto’s en bouwtekeningen zijn te zien van de bouw van de kerk, pastorie en parochiehuis. De maquette van de kerk, rond 1970 gemaakt door dhr. Martinus Mooijekind staat ook opgesteld. 

Het kerkelijk leven wat zich in de afgelopen 100 jaar heeft afgespeeld krijgt voldoende aandacht. De jeugdbeweging, Jozefgezellen, Mariacongregatie, KAJ (Kajotters) en padvinders zullen niet ontbreken. Van diverse verenigingen ontstaan vanuit de kerk zoals de Feestcommissie, voetbalvereniging Van Nispen, toneelvereniging Amicitia, St. Barbara en diverse zangkoren zijn er een flink aantal foto’s te bekijken op de tentoonstelling. 

Ook de levensbeschrijving van iedere pastoor en kapelaan uit de 100-jarige geschiedenis van de kerk zijn er te lezen. Bent u nieuwsgierig geworden kom dan naar de tentoonstelling die gehouden wordt van vrijdag 6 maart tot en met zondag 8 maart in de Heilig Hart van Jezuskerk Beeklaan 13 in De Zilk, die mogelijk gemaakt is door Stichting Oud De Zilck.

Openingstijden:
Vrijdagavond 6 maart officiële opening.
Zaterdag 7 maart van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Zondag 8 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

Foto's BON.