Datum: 18-01-2022 - 17:44
04
mrt
'20
Cindy en Charlotte vragen opnieuw aan de politiek: Wat gaat u NU als gemeente Noordwijk doen voor de spoedzoeker?
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Cindy en Charlotte vragen opnieuw aan de politiek: Wat gaat u NU als gemeente doen voor de spoedzoeker?

U heeft op 1 maart in een nieuwsitem op BON kunnen lezen hoe spoedzoekers en lotgenoten Cindy van Wieringen en Charlotte Meiland uit Noordwijkerhout, samen de strijd zijn aangegaan voor betaalbare woningen in de gemeente Noordwijk. Zij hebben nu, na hun inspraak tijdens het RTG van dinsdag 4 februari, voor de tweede keer in een maand tijd ingesproken op de RTG (Ronde Tafel Gesprek) van 3 maart. Cindy en Charlotte...

hebben dinsdagavond de politieke fracties van Noordwijk opnieuw om aandacht gevraagd. Ze vroegen zich hardop af of de politiek van Noordwijk, de urgentie van hun zaak wel begrepen hebben. U kunt de brief van Charlotte (klik hier) en die van Cindy (klik hier) hier op BON lezen. U kunt het voorlezen en en het beantwoorden van vragen van commissieleden door Cindy en Charlotte hier terugluisteren en bekijken bij punt 3.

Cindy en Charlotte hebben op 24 februari ook een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Woningstichting Padua en hebben van daaruit, via een ingezonden brief, vragen geformuleerd voor het college van B&W van de gemeente Noordwijk waar zij antwoord op hopen te krijgen. Klik hier voor de brief met vragen aan het college.

Klik hier voor de Facebookpagina: 'Spoedzoekers woningmarkt Noordwijk / Noordwijkerhout / De Zilk'.

NZLokaal inventariseert behoefte aan woonruimte spoedzoekers in de gemeente Noordwijk.
De fractie van NZLokaal inventariseert hoe groot de behoefte is aan tijdelijke betaalbare woonruimte voor spoedzoekers in de gemeente Noordwijk. Spoedzoekers zijn inwoners die snel tijdelijke woonruimte nodig hebben, maar niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding, ter overbrugging bij een verhuizing, bij een baan in Noordwijk terwijl je ver weg woont, of als je als jongere het huis uit wil. 

Als je een spoedzoeker bent kun je de onderstaande vragen invullen. Dat kan tot en met 8 maart 2020. Dan kunnen wij zien hoe de vraag naar tijdelijke woonruimte over de gemeente verdeeld is. En ons sterk maken voor voldoende plekken voor spoedzoekers. Alvast bedankt! Hier de link naar de poll voor de inventarisatie spoedzoekers: https://nl.surveymonkey.com.