Datum: 06-06-2023 - 07:53
02
mrt
'20
Worstelen en vliegen bij de NSL NederStrandLoop in Noordwijk en Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door NSL - Noordwijkerhoutse Strandlopers
Foto's Redactie BON

Worstelen en vliegen bij de NSL NederStrandLoop. (foto´s)

De atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (av NSL) organiseerde op 1 maart jl. de NederStrandLoop. Deze wedstrijd gaat door duin, bos en over strand. De kenmerken bij uitstek van de AV-NSL. Afgelopen zondag waren de weersomstandigheden een uitdaging voor de 200 lopers. Een hard wind uit het zuidwesten betekent worstelen en vliegen. Gestart werd richting het Nora-station en daarna door richting de Duindamseslag....

Op de open plekken zochten de lopers de beschutting van elkaar, daarbij afwisselen wie er voorop liep. Na een lichte zandstraling bij de strandopgang was het vervolgens diezelfde wind die de benen hard deed lopen. Na de eerste ronde van 7,7 km, was het voor de deelnemers aan de lange afstand (15,5 km) een uitdaging om wederom de worsteling met de wind aan te gaan. Na afloop kon men op het terras even bij komen en te genieten van een warme drank.

Op de korte afstand ging de overwinning bij de mannen naar Wout Zonneveld (NSL). Ook de tweede en derde plaats was voor de NSL, resp. Alfred Roelen en Krijn Christiaansen. Bij de dames ging de eer op de korte afstand naar Linda Damen (NSL) gevolgd door Irene van Driel en Ronique Gerlof. Bram Prins (NSL) prolongeerde zijn eerste plek op de lange afstand. Vlak achter hem eindigde Dennis Kulk en derde werd Arjan van der Hoorn (NSL).

Opvallend bij eerste drie dames op de lange afstand was het enorme tijdsverschil van ieder zes minuten. Eerste werd Nancy Sieling, gevolgd door NSL-clubgenoot Linda van de Berg. Derde werd Martine Tap.

De NederStrandLoop is bij de leden van de AV NSL erg populair mede omdat de clubkampioenschappen aan deze wedstrijd verbonden zijn. De nieuwe kampioenen worden op de ledenvergadering van 25 maart gehuldigd.

Het eerstvolgende evenement is de Bloemenwandeling op 11 april, gevolgd op 19 april 2020 met de Omloop van Noordwijkerhout. Een wedstrijd met 4 afstanden, waaronder een Halve Marathon door het duin en de bloeiende bollenvelden rondom Noordwijkerhout.

De finishtijden zijn op www.av-nsl.nl te zien. De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie en KWBN. 

Foto's: Regina Rudawska. Klik hier voor meer foto´s op de Facebookpagina van de NSL.