Datum: 16-08-2022 - 06:23
01
mrt
'20
Oude tijden herleven in de 100-jarige Heilig Hartkerk van De Zilk met 'Berry and The Sky Devils'.
Geschreven door Redactie BON

Oude tijden herleven in de 100-jarige Heilig Hartkerk van De Zilk met 'Berry and The Sky Devils'.

De band Berry and The Sky Devils gaan zondagochtend 8 maart, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Zilkse parochie, een Beatmis verzorgen in de Heilig Hartkerk te De Zilk. Het wordt weer een bijzondere ervaring. De Beatmis uit het roemruchte verleden wordt weer even in ere hersteld. Het 2e Vaticaans Concilie in de zestiger jaren van de vorige eeuw, zette een flinke verandering binnen de kerk in gang....

Hierdoor ontstond ruimte om in een eucharistieviering muziek te maken op de bekende melodie van popliedjes, waarop eigen Nederlandse teksten gemaakt werd. Een aantal keer per jaar was er o.a. in De Zilk een viering waarin jong en oud zich thuis voelde en zich spontaan kon uiten door mee te zingen en mee te beleven met moderne popmuziek van Berry and The Sky Devils.

De band stond toen onder de muzikale leiding van Jaap Schrama. Inderdaad, de man die al 55 jaar het onderhoud en de bloemdecoraties in onze kerk verzorgt en coördineert. Hij schreef ook, in samenwerking met Godewine Spigt-van den Bercken, de liedteksten voor de Beatmissen.

Het wordt een bijzondere viering, want ook onze nieuwe pastoor Bosma zal voor het eerst voorgaan (samen met diaken Osseweijer) in de eucharistie van de Zilkse kerk. Dubbel feest dus, zondag 8 maart om 09.30 uur. Komt u allen!

Foto's PR en BON.