28
feb
'20
Rotaryclub verkoopt heel veel Hotsox met een fantastische opbrengst voor Stichting met je Hart Noordwijkerhout-Noordwijk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Rotaryclub verkoopt heel veel Hotsox met een fantastische opbrengst voor Stichting met je Hart. (foto's)

Elke 2 weken zitten de vrijwilligers van 'Stichting met je Hart' met een aantal van hun gasten bij De Beleving om een kopje koffie te drinken met wat lekkers er bij. De gasten, kwetsbare eenzame ouderen, zien elkaar daardoor wat regelmatiger. Verbinden, ontmoeten en samen zijn, daar doen de vrijwilligers van 'Stichting met je Hart' het voor. Door deze stamtafelontmoeting tweewekelijks te herhalen zien ze dat mensen dichter bij elkaar komen...

en zelf buiten hun om afspraken gaan maken onderling. 'Stichting met je Hart' heeft tegenwoordig 140 gasten en ruim 50 vrijwilligers. Buiten deze stamtafel om, worden er wekelijks nog meer mooie ontmoetingen georganiseerd, zodat alle gasten regelmatig aan de beurt komen. Met je Hart is actief in Noordwijk en Noordwijkerhout en natuurlijk erg afhankelijk van de vrijwilligers.

In november 2019 werd 'Stichting met je Hart' via Sabine Fasting benaderd door Bart Catsman van de Rotaryclub Noordwijk Duin- & Bollenstreek. De Rotaryclub had een leuke inzamelingsactie voor 'Stichting met je Hart' bedacht. Of de stichting even wilde komen praten en toen bleek gelijk dat alles al helemaal geregeld en voorbereid was. De Rotaryclub had een prachtige website en Facebookpagina aangemaakt, want men ging Hotsox verkopen!!

Drie paar gekke/leuke sokken voor de prijs van € 10,- en de opbrengst voor een goed doel 'Stichting met je Hart'. Al gauw bleek dat de verkoopactie van de Hotsox een succes aan het worden was, de verkoop ging zelfs het hele land door, wat een enthousiaste reacties kwamen er binnen.  

Wekelijks zat er een groep mensen van de Rotaryclub-leden Hotsox-sokken te verpakken in mooie doosjes en daarmee klaar te maken voor verzending. En voor de feestdagen kwam er zelfs een Limited Edition in een extra mooie feestelijke verpakking uit. De vrijwilligers van 'Stichting met je Hart' keken met bewondering en dankbaarheid naar zoveel inzet van de Rotaryclub-leden.

Vrijdagmorgen 28 februari kwamen de vrijwilligers en gasten van 'Stichting met je Hart' weer bijeen voor de stamtafelontmoeting in de Beleving. Dit keer was er een aangekondigd bezoek van de Rotaryclub Noordwijk Duin- & Bollenstreek (aanwezig: Kees Guyt, Bart Catsman, Bob vd Plas, Peter Falk).

Zij kwamen het bedrag bekendmaken wat de verkoopactie van Hotsox met de verkoop van meer dan 3000 sokken had opgebracht. Heel spannend natuurlijk voor iedereen die 'Stichting met je Hart' een warm hart toedraagt en ook voor de aanwezige ambassadeurs van Met je Hart, Alfons Morssink en Sjaak van den Berg.

Voorzitter Kees Guyt van de Rotaryclub Noordwijk Duin- & Bollenstreek kon een cheque overhandigen met het fantastische bedrag van maar liefst € 5000,- aan Mevrouw Zuiderduin, die zich 5 jaar geleden als eerste aangemeld had om deel te mogen aan de bijeenkomsten van Met je Hart.    

Sabine Fasting van Stichting met je Hart Noordwijk-Noordwijkerhout gaf als reactie aan, de Rotaryclub Noordwijk Duin- & Bollenstreek heel hartelijk te bedanken voor hun geweldige inzet en de geweldige opbrengst. Van dit bedrag kan men weer heel veel mooie ontmoetingen organiseren voor hun gasten. 

Foto's BON.