27
feb
'20
Zonnebloem Noordwijkerhout naar Katwijk. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout

Zonnebloem Noordwijkerhout naar Katwijk. (foto's)

Men kan naar Katwijk voor de zee en de zon. Maar er zijn meer attracties. Ook kan men naar de grote steden voor een bezoek naar een beroemd museum met dito kunstenaars. Maar je kan ook naar Katwijk aan Zee waar ze een hartstikke leuk museum hebben. Zo ook de Zonnebloem uit Noordwijkerhout. Met 30 gasten en vrijwilligers werd op dinsdag 25 februari het beslist leuke museum aangedaan...

Na de broodnodige koffie met gebak werden de gasten rondgeleid. Het museum is gevestigd in de Voorstraat in een historisch pand: een voormalige monumentale rederswoning. Het museum herbergt een collectie schilderijen van o.a. Toorop, Willy Sluiter en Blommers. Ruim een eeuw geleden was Katwijk geliefd onder kunstenaars. Dat is terug te vinden in de collectie.

Voorwerpen uit de vroegere visserij, scheepsmodellen en authentiek gereedschap maken onderdeel van het museum. Voorstellingen van verdwenen ambachten zoals zeilmakers en nettenboeters maken de collectie compleet. De hartelijke ontvangst door de vrijwilligers van het museum maakten dit culturele uitje mede tot een succes. Katwijks Museum, leuk en leerzaam.