Datum: 23-01-2022 - 19:34

25
feb
'20
Burgemeester Wendy Verkleij getuige van huwelijksvoltrekking Boer Herman en Boerin Hennie van Munnekeweij bij de Keiebijters in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door CV De Keiebijters

Burgemeester Wendy Verkleij getuige van huwelijksvoltrekking Boer Herman en Boerin Hennie van Munnekeweij bij de Keiebijters. (foto's)

De nieuwe burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk, was maandagmiddag van de carnaval getuige van een bijzondere huwelijksvoltrekking in Kokkerhout. In de nieuwe Feesthal van de Keiebijters aan de Ambachtsweg werd het in de onecht-huwelijk voltrokken van Boer Herman (Herman Voet) en Boerin Hennie (Hennie Duindam)....

Beide zijn woonachtig via het Raamwerk in woonzorgcentrum Munnekeweij aan de Via Antiqua en zijn nu tijdens de carnavalsdagen een gelukkig boerenpaar. De Keiebijters kiezen ieder jaar een boerenbruidspaar uit één van de zorginstellingen in de regio, waar deze Kokkerhoutse carnavalsvereniging carnavalsfeesten voor organiseert. Zoals o.a. het Raamwerk, Rivierduinen, 's Heeren Loo - Willem van den Bergh, Philadelphia en Munnekeweij.

Na het sluiten van het boerenhuwelijk in aanwezigheid van de boerengetuigen Henny Voet en Martijn Simon, kregen de boerenbruiloftsgasten een bijzonder gezellig en muzikaal feestprogramma voorgeschoteld. Er waren optredens van de bekende zanger Frans Bauer (Jurgen Jonkers), De Keietoeters, Die2 Feestzangers en een aantal prachtige optredens van de dansmariekes. De Boerenbruiloft werd natuurlijk afgesloten met de traditionele overheerlijke boerenkoolmaaltijd.

Er was ook een traditionele boerenhuwelijkstaart voor het boerenpaar, maar daarmee is iets mis gegaan...... Op de taart stonden de namen van Boer Jaap en Boerin Caatje en dat was natuurlijk niet helemaal goed want dat is het boerenpaar van de Kaninefaaten. De taartpolitie van de Keiebijters zoekt nog uit of er sprake is van een verwisseling van twee taarten of dat de taartenbakker zich gewoon op een carnavaleske manier vergist heeft in de boerenpaarnamen.... 

Foto's Feesthal en Munnekeweij > hoffotograaf Keiebijters Marc van der Molen.