Datum: 19-05-2022 - 04:42
25
feb
'20
Stormachtig begin boerenhuwelijk Boer Jaap en Boerin Caatje maar eindelijk wel een optocht in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Stormachtig begin boerenhuwelijk Boer Jaap en Boerin Caatje. (update foto's Schelft: broer Martien viert feestje mee van Boer Jaap)

De traditionele Boerenbruiloft van de Kaninefaaten is altijd een zeer druk bezochte en gezellige activiteit. Men begint op maandag 12.00 uur bij Café van der Geest en van daaruit vertrekt het boerengezelschap in optocht naar 'het gemeentehuis' voor de huwelijksvoltrekking van het boerenbruidspaar. Ook vandaag was het helaas opnieuw slecht weer met harde wind en regen...

en zo werd het een stormachtig begin van het boerenhuwelijk van Boer Jaap en Boerin Caatje. Ondanks de harde wind kon dit carnaval toch een optocht doorgaan, de boerenoptocht. 

Het boerenpaar Boer Jaap en Boerin Caatje, met de getuigen Boerin Margreetje en Boer Dick aan hun zijde, kon door Prins ConfetSchie in de onecht worden verbonden op het bordes van 'het gemeentekantoor'. Het werd een stormachtige huwelijksvoltrekking maar gelukkig wel met veel belangstelling van de boerenbevolking.

Het boerenbruidspaar zei, ondanks enige bezwaren van vriendin Teddy van den Burg, gelukkig volmondig ja tegen de onechte huwelijksverbintenis. Na de huwelijksvoltrekking toog men snel met de harde wind in de rug in boerenoptocht naar het boerenfeest, welke al jaren met een boerenkoolmaaltijd wordt gehouden in de Hooischuur van De Schelft.

Update Schelft:
In de Schelft kreeg de Boerenbevolking een super gezellig feestprogramma voorgeschoteld en rond de klok van 17.00 uur natuurlijk de boerenkoolmaaltijd. Natuurlijk mocht broer en kasteelheer Martien Meiland samen met schoonzus Erica en de dochters Maxime en Montana, niet ontbreken bij het boerenhuwelijk van Boer Jaap en Boerin Caatje. Deze ondertussen BNers waren uit Frankrijk overgekomen om de boerenbruiloft van broer en zwager Jaap in een volle Schelft mee te maken.

Foto's redactie BON.