24
feb
'20
Tentoonstelling 100 jaar Heilig Hartkerk in De Zilk.
Geschreven door Jubileumcommissie '100 jaar Heilig Hart kerk'
Foto's Redactie BON

Tentoonstelling 100 jaar Heilig Hartkerk in De Zilk.

Nieuwsgierig naar het vaandel van de ‘Ned. R.K. Bloemist Land- en Tuinarbeiders bond Leo XIII “St. Joachim” afd. Zilk’. Deze en nog meer vaandels zijn te zien op de tentoonstelling over het 100-jarig bestaan van de Heilig Hart van Jezuskerk in De Zilk. Een schilderij met de beeltenis van bouwpastoor H.J.M. Hafkenscheidt is te bewonderen, naast een aantal andere schilderijen met de H. Hartkerk als onderwerp. Volop foto’s en bouwtekeningen...

zijn te zien van de bouw van de kerk, pastorie en parochiehuis. Het kerkelijk leven wat zich in de afgelopen 100 jaar heeft afgespeeld krijgt voldoende aandacht. De jeugdbeweging, Jozefgezellen, Mariacongregatie, KAJ (Kajotters) en padvinders zullen niet ontbreken.

Van diverse verenigingen ontstaan vanuit de kerk zoals de Feestcommissie, voetbalvereniging Van Nispen, toneelvereniging Amicitia, St. Barbara en diverse zangkoren zullen de foto’s niet ontbreken. De maquette van de kerk, rond 1970 gemaakt door dhr. Martinus Mooijekind zal worden opgesteld.

Benieuwd naar de levensbeschrijving van iedere pastoor en kapelaan uit de 100 jarige geschiedenis van de kerk? Ook die zijn op de tentoonstelling te lezen. Bent u nieuwsgierig geworden kom dan naar de tentoonstelling die gehouden gaat worden van vrijdag 6 maart tot en met zondag 8 maart. In de Heilig Hartkerk, Beeklaan 13 in De Zilk.

Openingstijden:
Vrijdagavond 6 maart officiële opening om 19.00 uur de tentoonstelling sluit om 21.00 uur.
Zaterdag 7 maart van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Zondag 8 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

Foto's 1 en 2 > PR. Foto 3 > Blik Op De Zilk.