Datum: 05-12-2021 - 23:43

   

20
feb
'20
Bolbloemenbeschermers gezocht bij de campagne 'Enjoy the Flowers, respect our Pride' in de Bollenstreek.
Geschreven door Flower Science

Bolbloemenbeschermers gezocht bij de campagne 'Enjoy the Flowers, respect our Pride'.

De campagne Enjoy the Flowers, Respect our Pride wordt dit toeristenseizoen weer vervolgd in de Duin- en Bollenstreek. Daarom worden weer honderd bollenambassadeurs gezocht die over de velden, de bollen en de beste fotomomenten kunnen vertellen. Geïnspireerd door de kleurrijke plaatjes die via Instagram de hele wereld overgaan willen bezoekers ook een selfie maken. Dat is een probleem, want het gaat om privéterrein...

met daarop een economisch waardevol product. stelt de campagneorganisatie van Flower Science. Vrijwilligers vangen de bezoekers op bij de velden, er wordt uitleg over de teelt gegeven en aangegeven hoe de mooiste foto te maken is of waar ze de velden wel in kunnen.

Met toeristen praten
De campagne Enjoy the Flowers, Respect our Pride richt zich op het bewust maken van toeristen om met respect de velden te betreden. Nu is het campagneteam op zoek naar vrijwilligers voor in de drukste weekeinde van april. De belangrijkste eis is dat je het als vrijwilliger leuk moet vinden om met toeristen te praten én op bijzondere plekken in de streek op de velden te staan.

Wat kennis van de bollenteelt en kennis van een vreemde taal is handig en het is de bedoeling dat vrijwilligers zich minimaal één dagdeel inzetten. Opgeven kan via FlowerScience. Vrijwilligers staan met z'n tweeën bij een veld. Vooraf wordt voorlichting gegeven en iedere vrijwilliger krijgt een opvallend hesje.

De weekenden waarvoor ambassadeurs nodig zijn, zijn 3-6 april, 10-13 april, 17-20 april, 24-27 april en 1-5 mei. Ambassadeurs staan altijd met zijn tweeën op een veld en de periodes waarin wordt gewerkt, zijn of van 10.00-14.00 uur of van 14.00-18.00 uur.

Foto's: Flower Science