Datum: 08-07-2020 - 10:58
19
feb
'20
College krijgt grote meerderheid raad Noordwijk achter zich voor vervoer Formule 1 teams over het strand. (uitzending EenVandaag)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

College krijgt grote meerderheid raad Noordwijk achter zich voor vervoer Formule 1 teams over het strand. (uitzending EenVandaag)

In de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond 18 februari stond het al veel besproken onderwerp op de agenda, van het verzoek van drie Formule 1 teams voor het rijden over het strand naar Zandvoort tijdens het Grand Prix weekend. Na een discussie in de raad van meer dan een uur (luister terug bij punt 5d) en drie ingediende (en met grote meerderheid verworpen)...

moties van GroenLinks, D66 en de PvdA, kreeg het college van B&W een grote meerderheid van de raad achter zich om onder strikte voorwaarden toestemming te geven aan Formule 1-teams om over het strand te rijden. Ook de in het leven geroepen petitie die tot nu toe bijna 14.000 tegenstanders van de strandrit door Noordvoort opleverde, kon geen verandering in de mening van de meeste politieke partijen brengen.

Volgens wethouder Roberto ter Hark mag de gemeente Noordwijk wettelijk gezien een ontheffing geven en heeft het strand en ook natuurgebied Noordvoort geen beschermde status. Ook wijkt deze aanvraag niet af van andere aanvragen om ontheffing, zoals de voor mountainbikers georganiseerde Beachrace ook door Noordvoort.

De strikte voorwaarden houden in o.a. dat men met elektrische voertuigen gaat rijden en in een colonne van een beperkt aantal voertuigen in een specifieke tijdsperiode met aangepaste snelheden. De aanvraag van de vergunning om over het strand te rijden zal verder de normale procedure gaan volgen, dus bezwaar maken is later nog altijd mogelijk en verschillende (natuur)organisaties hebben al aangegeven dat te gaan doen.

Wethouder Roberto ter Hark en ook verschillende tegenstanders van het plan om over het strand te rijden, kwamen in de uitzending van EenVandaag op 18 februari op televisie op NPO1 aan het woord. U kunt dit item hieronder terugkijken op BON.

Foto uitzending EenVandaag.